«Μεσογειακά Δάση για ΟΛΟΥΣ» – Ποδηλατικός αγώνας ανώμαλης κατάβασης σε Ασκύφου και Ανώπολη

Κανένα σχόλιο

Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο ποδηλατικός αγώνας κατάβασης ανώμαλου εδάφους “Sfakia Extreme Trails” στην επαρχία Σφακίων. Ο αγώνας περιλαμβάνει έναν αγώνα Downhill στο μονοπάτι Ταύρη-Ασκύφου (5 Οκτωβρίου, 10:00 πμ ) και έναν αγώνα Enduro στο τμήμα Ρουσσιές – Ανώπολη (6 Οκτωβρίου, 09:00 πμ).

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν αγώνες για παιδιά που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο ποδήλατο και διασυλλογικοί αγώνες ανάμεσα στα ποδηλατικά σωματεία της Κρήτης για μικρούς αθλητές.

Ο αγώνας οργανώνεται στο πλαίσιο του έργου SylvaMED «Μεσογειακά Δάση για Όλους» που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (MED 2007 -13) και εθνικούς πόρους στο οποίο συμμετείχε το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) με την εκτέλεση μιας σειράς δράσεων στην περιοχή του δάσους της Ανώπολης, όπως καθαρισμός, ανακατασκευή και σήμανση του μονοπατιού Ανώπολη-Πάχνες, αγώνες τοξοβολίας, εκτύπωση βοτανικού οδηγού πεδίου με φυτά της περιοχής και άλλα. Στόχος των δράσεων αυτών ήταν η εφαρμογή ανταποδοτικών μηχανισμών που θα αξιοποιούν την κοινωνική διάσταση του δάσους και θα χρησιμοποιούν τα έσοδα που παράγονται από τις κοινωνικές χρήσεις του (αναψυχή, εκπαίδευση, αθλητισμός, τουρισμός, κλπ) για την προστασία και αειφόρο διαχείριση του δασικού πλούτου.

"Sponsored links"

Η διοργάνωση του αγώνα γίνεται από τον ποδηλατικό σύλλογο TALOS – ANEKLINES σε συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων-ΜΑΙΧ, το Δήμο Σφακίων, το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, τη Διεύθυνση Δασών Χανίων και τη συμμετοχή της εταιρίας Red Bull. Μεγάλοι χορηγοί είναι τα σούπερ-μάρκετ INKA και οι εταιρίες ANEKLINES και ΚASSIMATIS CYCLING.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live