16.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

«Ο λύκος της Wall Street»

Ημερομηνία:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΜΑΡΤΙΝ ΣΚΟΡΤΖΕΖΕ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΣΤΟΥΝ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΥ ΚΑΠΡΙΟ κ.α.
Την Δευτέρα παρακολούθησα στο σινέ Ελληνίς στα ΧΑΝΙΑ την ταινία του Ιταλοαμερικανού σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτζέζε ¨”ο Λύκος της Γουόλ Στριτ.”
Πρωταγωνιστής ήταν ο γνωστός ηθοποιός από τον “ΤΙΤΑΝΙΚΟ” Λεονάρντο ντυ Κάπριο. Με υπερβολικό και εν πολλοίς με κωμικό τρόπο περιέγραψε ο σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορτζέζε μια δραματική ιστορία.Πως δηλαδή ο διψασμένος και άπληστος για εξουσία , σεξ ,και χρήμα πρωταγωνιστής έστησε μια χρηματιστηριακή εταιρεία. Πως με εξαγορές εταιριών με χειραγωγήσεις μετοχών, με διπλά βιβλία και ότι άλλη παρανομία φανταστεί ο νους του ανθρώπου καταφέρνει να κτίσει σε ηλικία κάτω των 30 ετών μια τεράστια περιουσία.Όπως κάνουν οι “προνοητικοί” μεγαλοεπιχειρηματίες εξασφάλισε τα κέρδη του σε θησαυροφυλάκιο μιας ελβετικής τράπεζας. Η τύχη του όμως δεν κράτησε πολύ γιατί πιάστηκε στην δαγκάνα του νόμου και κατέληξε χωρισμένος, πτωχευμένος και φυλακισμένος. Στην πραγματική ζωή βέβαια σένα άγριο καπιταλισμό το 1% των Αμερικανών νέμεται το 76% του εθνικού πλούτου εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας.

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...