17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

«Άγιος Στυλιανός»: «Την άφησαν να πεθάνει γιατί ήταν μαύρη» – Ιατρική παραμέληση καταγγέλλει η μητέρα

Ημερομηνία:

Ιατρική παραμέληση με ρατσιστικά κίνητρα καταγγέλλει η μητέρα του μόλις 2,5 ετών κοριτσιού, που πέθανε ξαφνικά το πρωί της Παρασκευής στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός».

Σύμφωνα με το grtimes, η μητέρα του κοριτσιού -όντας σε τραγική ψυχολογική κατάσταση- επισημαίνει πως δεν γνώριζε το παραμικρό για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί της.

«Μέχρι χθες την κρατούσα στην αγκαλιά μου και ήταν μια χαρά. Πέθανε ξαφνικά, την άφησαν να πεθάνει επειδή ήταν μαύρη. Αν ήταν λευκή θα ζούσε», ανέφερε.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι από το ίδρυμα δεν την ενημέρωσαν ότι το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο μια μέρα πριν, πάρα μόνο σήμερα το πρωί την ειδοποίησαν ότι απεβίωσε.

Εισαγγελική έρευνα και παρέμβαση Πλεύρη

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε ο θάνατος του μικρού κοριτσιού, με την εισαγγελέα πλημμελειοδικών, Κυριακή Κλιάμπα, να παραγγέλνει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, που συνετέλεσαν στον θάνατο του άτυχου κοριτσιού.

Η έρευνα, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κινείται προς κάθε κατεύθυνση.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, τα διερευνώμενα αδικήματα είναι τα εξής: Έκθεση από την οποία επήλθε θάνατος, ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Στο πλαίσιο της έρευνας θα προσκομιστούν – μεταξύ άλλων – η ιατροδικαστική έκθεση, ο ιατρικός φάκελος και το ιστορικό νοσηλείας της ανήλικης, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ενόρκως γιατροί, υπάλληλοι του ιδρύματος κ.ά.

Κατά πληροφορίες, το κοριτσάκι, με καταγωγή από τη Νιγηρία, αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες πρόβλημα με τις αμυγδαλές του και το προηγούμενο 24ωρο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Οι γιατροί φέρεται να χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή για 10 ημέρες και έπειτα θα γινόταν επανέλεγχος. Στη συνέχεια το κοριτσάκι επέστρεψε στο ίδρυμα, καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή και παραμονή του στο νοσοκομείο.

Σήμερα το πρωί όμως εντοπίστηκε νεκρό από υπαλλήλους του δημοτικού βρεφοκομείου.

Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι το κοριτσάκι διέμενε με δικαστική απόφαση στον «’Αγιο Στυλιανό». Κατά της απόφασης είχε προσφύγει η μητέρα του κοριτσιού ζητώντας την επιστροφή του παιδιού στο σπίτι, χωρίς να έχει εξεταστεί μέχρι στιγμής το αίτημά της.

Τι λέει ο ΓΓ του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως το παιδάκι «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του βρεφοκομείου και του ΕΚΑΒ, που έφτασε άμεσα, δεν κατέστη δυνατό να το κρατήσουμε στη ζωή. Οι στιγμές είναι πάρα πολύ δύσκολες».

"google ad"

Ο Νίκος Λιακόπουλος είπε πως το κοριτσάκι αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα και πως «μόλις χθες διακομίστηκε κατόπιν εντολής του γιατρού του ιδρύματος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου το είδαν ειδικοί συνάδελφοι και τέθηκε σε αντιβιοτική και φαρμακευτική αγωγή, την οποία και ξεκίνησε. Παρ’ όλα αυτά η υγεία του επιδεινώθηκε τις πρωινές ώρες και με την παρέμβαση των βρεφοκόμων έγιναν όλες οι προσπάθειες και δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή».

Ο ΓΓ του δήμου Θεσσαλονίκης, συμπλήρωσε, πως η διοίκηση του ιδρύματος είναι σε επικοινωνία με την μητέρα και την οικογένεια του παιδιού.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...