14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Άγιο Φως: Τα Χανιά μεταξύ των 11 πόλεων που θα το λάβουν πρώτες

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι διεργασίες για την έγκαιρη άφιξη του Αγίου Φωτός σε όλες τις περιοχές τις ελληνικής επικράτειας. Τι δηλώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης στο Sputnik.

Με την άφιξη του Αγίου Φωτός να προγραμματίζεται για τις 6:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι διεργασίες ώστε να φτάσει εγκαίρως στις πόλεις της Ελλάδας

Στο Sputnik μίλησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

«Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου για Θρησκευτικές και Εκκλησιαστικές Υποθέσεις, πρόκειται να μεταβώ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, 1 Μαΐου 2021, με το κυβερνητικό αεροσκάφος στο Ισραήλ, προκειμένου να παραστώ στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Θα προηγηθεί συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’. Η επιστροφή μου με το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” προγραμματίζεται το απόγευμα της ίδιας ημέρας περί τις 18:00».

Σύμφωνα με τα όσα μας εξηγεί, φέτος, έχει προγραμματίσει η διανομή του Αγίου Φωτός σε 12 περιφερειακές πόλεις της Ελλάδας, ώστε να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες ενορίες εγκαίρως για τη Θεία Λειτουργία και την Τέλεση της Ανάστασης, η οποία θα εορταστεί στους Ιερούς Ναούς της χώρας στις 21:00.

«Εκπροσωπώ για πρώτη φορά την Ελληνική Κυβέρνηση στην τελετή της Αφής του Αγίου Φως σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία. Ήδη ο εορτασμός του φετινού Πάσχα μαρτυρά τη θαυματουργία μιας πρώτης νίκης απέναντι στην COVID-19. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί συνάνθρωποί μας συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τον αόρατο εχθρό της πανδημίας. Για όλους εκείνους αλλά και για όλους εμάς, το αναστάσιμο Φως μαρτυρά το θαύμα της Πίστεως και μας καλεί να αντλήσουμε δύναμη ελπίδας και αισιοδοξίας για την ημέρα που θα είμαστε και πάλι ελεύθεροι. Με τη βοήθεια της Επιστήμης, αυτή η ημέρα είναι κοντά. Σε αυτούς, επίσης, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, το υγειονομικό προσωπικό, είθε το Ανέσπερο Άγιο Φως να τους γεμίσει δύναμη και αντοχή, ώστε να συνεχίζουν να επιτελούν το σωτήριο λειτούργημά τους» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών ενώ εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλή Ανάσταση, με υγεία.

Σε ποιες πόλεις θα φτάσει πρώτα το Άγιο Φως

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sputnik, μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός που προγραμματίζεται για τις 18:00 στην Αθήνα με τη δέουσα σεμνότητα, εν μέσω πανδημίας, στη συνέχεια θα αναχωρήσει με περιφερειακές πτήσεις για 12 πόλεις.

Οι πόλεις που έχουν «κλειδώσει» , με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, για την αεροπορική παραλαβή του Αγίου Φωτός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα είναι:

Θεσσαλονίκη,

Αλεξανδρούπολη,

Λάρισα,

Ιωάννινα,

Ηράκλειο,

"google ad"

Χανιά,

Ρόδος,

Σάμος,

Σαντορίνη,

Κως,

Κέρκυρα και

Κεφαλονιά.

Τη μεταφορά του Αγίου Φωτός αναλαμβάνουν δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, η Aegean airlines και η Sky express.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η κατάρτιση σχεδίου οδικών μεταφορών, όπως θα γίνει στην Πελοπόννησο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...