25.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Άγρια σκηνικά στον Μυλοπόταμο: Επεισόδια με τους κατοίκους που αντέδρασαν στις συλλήψεις για ναρκωτικά – Χημικά από την αστυνομία και… απρόοπτα

Ημερομηνία:

Σε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στα Λιβάδια Μυλοποτάμου τα ξημερώματα της Πέμπτης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρων και ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν είχε εκδοθεί σχετική άδεια.

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες αδέρφια, 44 και 51 χρόνων, καθώς βρέθηκαν κατηγορούμενοι για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών ουσιών και του Νόμου Περί όπλων. Ωστόσο, υπήρξαν αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής, τόσο για τις έρευνες όσο και για τις συλλήψεις, με αποτέλεσμα να γίνει από αστυνομικούς περιορισμένη χρήση χημικών για να διαλυθεί το πλήθος.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Πάντως, σύμφωνα με το cretalive.gr, εκτός από δακρυγόνα είχε και… απρόοπτα η αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο χωριό, αγροτικό όχημα 4×4 που οδηγούσε νεαρός ντόπιος “έπεσε” πάνω σε τζιπάκι του ΤΑΕ, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο όχημα της ΕΛΑΣ.

Ο οδηγός του αγροτικού υποστήριξε ότι δεν το έκανε εσκεμμένα και ότι πρόκειται για ατύχημα καθώς δεν τους είδε και δεν πρόλαβε να φρενάρει. Μάλιστα τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του ζήτησαν συγνώμη από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θεωρείται ότι το συμβάν ήταν τυχαίο και δε σχετίζεται με την επιχείρηση και τις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν αλλά και το γενικότερο κλίμα αντιδράσεων που υπάρχει κάθε φορά που βλέπουν αστυνομικούς να πηγαίνουν για επιχειρήσεις στην περιοχή…

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Ο πληθωρισμός, τα άπιαστα ενοίκια και το υψηλό κόστος ζωής έχουν...

27 στις 50 επέστρεψαν στη βίαιη σχέση λόγω… φτώχειας και έλλειψης δομών φιλοξενίας

Ελλείψει υποστήριξης, οι κακοποιημένες γυναίκες επιστρέφουν στην πλειονότητά τους...

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή για το τραγικό δυστύχημα στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Γαλατά

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας...