Άλλαξε θέση η Ρωσία για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε. – “Δεν μπορεί πλέον να αποτελεί μέρος οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας με το Κίεβο”

Κανένα σχόλιο

Η Ρωσία έχει αλλάξει τη στάση της σχετικά με τις προοπτικές ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, αποκάλυψε ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Μόσχας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολυάνσκι. Ένας τέτοιος στόχος δεν μπορεί πλέον να αποτελεί μέρος οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας με το Κίεβο, δήλωσε ο διπλωμάτης στο Unherd News σε συνέντευξή του την Πέμπτη.

Προηγουμένως, η Μόσχα δεν ανησυχούσε για τις προοπτικές της ένταξης της Ουκρανίας στον οργανισμό, ανέφερε, αλλά η θέση έχει αλλάξει από τότε.

Ο Πολυάνσκι εξήγησε ότι καταλύτης ήταν η συμπεριφορά των Βρυξελλών από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεσή της, τον Φεβρουάριο. Η Μόσχα αισθάνεται ότι η ΕΕ έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με το ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

"Sponsored links"

Επισήμανε ιδιαίτερα μια πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής διπλωμάτη του μπλοκ Josep Borrell, στην οποία ο ισπανικής καταγωγής αξιωματούχος εξέφρασε ανοιχτά την προτίμηση για μια στρατιωτική λύση στην παρούσα σύγκρουση. 

«Σε αυτό το σημείο δεν ανησυχούσαμε πολύ για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η κατάσταση άλλαξε μετά τη δήλωση του κ. Borrell ότι «αυτός ο πόλεμος πρέπει να κερδηθεί στο πεδίο της μάχης» και μετά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο ηγέτης στις παραδόσεις όπλων  [προς Ουκρανία]. Νομίζω ότι η θέση μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση τώρα μοιάζει περισσότερο με το ΝΑΤΟ γιατί δεν βλέπουμε μεγάλη διαφορά»,  δήλωσε ο Polyanskiy.

Η σύγκρουση έχει ήδη κλιμακωθεί σε σημείο που δεν έχει απομείνει καθόλου χώρος για διπλωματία, παραδέχτηκε. Ο Πολυάνσκι κατηγόρησε, όπως περιέγραψε, την έλλειψη εποικοδομητικού διαλόγου, την αδυναμία του Κιέβου να τηρήσει τις υποσχέσεις του και τις δυτικές προσπάθειες να παρατείνει τις εχθροπραξίες.

«Σε αυτό το σημείο, ειλικρινά, δεν βλέπω διπλωματικές δυνατότητες δεδομένης της θέσης της Ουκρανίας, δεδομένης της τροφοδότησης αυτής της σύγκρουσης από τη Δύση. Ως διπλωμάτης, πρέπει να αναγνωρίσω ότι δεν υπάρχει χώρος για διπλωματία αυτή τη στιγμή»  , επέμεινε.

Ο Polyanskiy αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε εκτίμηση για το πόσο θα μπορούσε να συνεχιστεί η σύγκρουση. «Δεν έχω κρυστάλλινη μπάλα για να προβλέψω τέτοια πράγματα» , είπε.

“Εάν οι Δυτικές χώρες προσπαθήσουν να σταματήσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία ρίχνοντας κι αλλα ξύλα στη φωτιά, φυσικά μπορεί να παραταθεί για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά δεν θα άλλαζε ολόκληρη την πορεία της σύγκρουσης, δεν θα εμπόδιζε τη Ρωσία να φτάσει στο στόχο της”, κατέληξε.

rt.com

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live