Άννα Διαμαντοπούλου με αφορμή τη ματαίωση της εκδήλωσης στα Χανιά: “Πίσω στην εποχή των σπηλαίων”

2 Σχόλια

Με δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ, μετά τη ματαίωση της εκδήλωσης της πρωτοβουλίας “Παιδεία 2015” στα Χανιά η πρώην υπουργός Παιδείας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου είπε ότι η εκδήλωση ματαιώθηκε εξαιτίας «μιας ακραίας μειοψηφίας», η οποία «δεν εκπροσωπεί ούτε είναι ενδεικτική του τι συμβαίνει στην πλειοψηφία και στους φοιτητές, οι οποίοι θέλουν ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό, δημοκρατικό, που να πηγαίνει μπροστά και όχι να γυρίζει πίσω στην εποχή των σπηλαίων, όπως είδαμε σήμερα».

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «στη Δημοκρατία δεν αντιμετωπίζουμε τη βία με βία. Οι άνθρωποι ανταλλάσσουν απόψεις, συνθέτουν απόψεις και οι πλειοψηφίες -λαμβάνοντας υπόψη τις μειοψηφίες- προχωρούν μπροστά».

Νίκος Κοκκινάκης: “Γίνεται εκδήλωση για την Παιδεία και δεν υπήρχε κανείς νέος να την παρακολουθήσει”

"Sponsored links"

Εκ μέρους των φοιτητών μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Νίκος Κοκκινάκης ο οποίος είπε ότι οι συγκεντρωμένοι δεν είχαν σκοπό τη ματαίωση της εκδήλωσης αλλά να συμμετάσχουν σε ένα διάλογο.

Είπε για τα αίτια της διαμαρτυρίας: «Η μόνη ανάπτυξη που βλέπουμε στο Πανεπιστήμιο είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν έρευνα οι εταιρείες κι εμείς να μην μπορούμε να σπουδάσουμε, να μας πετάνε έξω από τις εστίες κι από τα σπίτια μας, να μας ζητάνε δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά»

Για να καταλήξει: «Γίνεται εκδήλωση για την Παιδεία και δεν υπήρχε κανείς νέος να την παρακολουθήσει, εκτός από όσους ήρθαν να διαμαρτυρηθούν. Η ίδια η νεολαία δεν θέλει να τους ακούσει».

Το θέμα της εκδήλωσης που ματαιώθηκε ήταν: «Έξοδος από την κρίση σημαίνει άλλη Οικονομία και άλλη Εκπαίδευση».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

2 Σχόλια

 1. PC1871

  Καλά, αυτή η αγράμματη βαλσαμωμένη σαύρα μπορεί και κυκλοφορεί ακόμα?

 2. niko demo

  η Άννα Διαμαντοπούλου
  είπε ότι η εκδήλωση ματαιώθηκε εξαιτίας «μιας ακραίας μειοψηφίας», η
  οποία «δεν εκπροσωπεί ούτε είναι ενδεικτική του τι συμβαίνει στην
  πλειοψηφία και στους φοιτητές, οι οποίοι θέλουν ένα πανεπιστήμιο
  ανοιχτό, δημοκρατικό, που να πηγαίνει μπροστά και όχι να γυρίζει πίσω
  στην εποχή των σπηλαίων, όπως είδαμε σήμερα».

  Καλά,ας υποθέσουμε ότι οι φοιτητές δεν εκπροσωπούν παρά μειοψηφίες.Η κυρία ”φωτοτυπίες” ποια πλειοψηφία εκπροσωπεί και μιλάει με τόσο θράσος;

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live