26.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Άρθρο Δ. Ιωακειμίδη: Πάμε να τους ενοχλήσουμε!

Ημερομηνία:

Άρθρο του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΜέΡΑ25 Δημήτρη Ιωακειμίδη:

Η εποχή που ζούμε δε χωράει μισόλογα και υποκρισία. Η γειτονιά της Ευρώπης βιώνει το τελευταίο διάστημα ένα πόλεμο στην Ουκρανία, τη συνεχιζόμενη γενοκτονία στην Παλαιστίνη ενώ την ίδια ώρα άνθρωποι πωλούνται ως σκλάβοι στη Λιβύη.

Οι χώρες στο εσωτερικό της Ευρώπης, δοκιμάζονται όλες αυτές τις δεκαετίες από την εντεινόμενη λιτότητα, την ακρίβεια και τη φτώχεια, που έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια με πρόφαση την αστάθεια στη γειτονιά της. Η άνοδος του φασισμού και η εξάπλωση της ακροδεξιάς σε κάθε άκρο της ηπείρου είναι φαινόμενα άμεσα συνυφασμένα με τις ανωτέρω συνθήκες. Σε συνδυασμό με τον άκρατο λαϊκισμό που συνοδεύει την μισαλλόδοξη και απάνθρωπη ατζέντα τους προσπαθούν να “χαϊδέψουν” το απογοητευμένο και πολιτικά προδομένο εκλογικό σώμα για να υφαρπάξουν την ψήφου του στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των χωρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Ελλάδα, δυστυχώς, όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, αλλά πρωταγωνιστεί σε αυτόν τον ηθικό και πολιτικό ξεπεσμό. Η οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαπέντε ετών, η υπερφορολόγηση των ασθενέστερων πολιτών, η έλλειψη του κράτους δικαίου, η επικράτηση και στήριξη μέσω των κυβερνητικών πολιτικών των καρτέλ στα σούπερ-μάρκετ, στα καύσιμα, στην ενέργεια συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό στον δρόμο για τις ευρωπαϊκές κάλπες της 9ης Ιούνη.

Δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη, πως οι εκλογές, από μόνες τους, μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν θεωρούμε πως η εκλογή κάποιων λίγων ευρωβουλευτών στο σύνολο των 705 από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ικανή να φέρει την ζητούμενη πολιτική και οικονομική αλλαγή. Δεν πιστεύουμε πως ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το συγκεκριμένο όργανο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφήνει μεγάλα περιθώρια για ουσιαστικούς ελιγμούς σε προς όφελος των πολλών.

Αποτελεί όμως ένα διεθνές φόρουμ στο οποίο η ενδυνάμωση των φωνών που μάχονται για το δίκαιο των ασθενέστερων, που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας, που προτάσσουν με εμφατικό τρόπο την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος και της φύσης στον δρόμο για την αληθινά πράσινη ανάπτυξη, που διεκδικούν ίσα δικαιώματα για όλες, όλους και όλ@, που αξιοποιούν όλες τους τις δυνάμεις για να υπερασπιστούν την ειρήνη και την ελευθερία είναι το πρώτο βήμα για να επέλθει στο μέλλον μια ουσιαστική βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

Η απογοήτευση που κυριαρχεί σε ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος και η συστηματική έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στα πολιτικά κόμματα, έχει οδηγήσει σε γιγάντωση της αποχής, η οποία όμως δεν αποτελεί λύση αλλά αντιθέτως είναι αυτοκαταστροφική για την ίδια την κοινωνία. Η προσπάθεια της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, να εξαντλήσει όλους τους τρόπους για την επίτευξη της πολυπόθητης ένωσης της Αριστεράς στοχεύει μεταξύ άλλων στο να αποδείξει έμπρακτα πως μόνο μέσα από την ενεργό συμμετοχή όλων και περισσότερων πολιτών μπορεί να έρθει η πολιτική αλλαγή. Ήρθε η ώρα να πάρουμε θέση και να μην μένουμε αμέτοχοι σε όσα συμβαίνουν γύρω μας με τη λογική πως δεν υπάρχει εναλλακτική στο ζοφερό τοπίο που έχει δημιουργηθεί.

Η παραδοσιακή άσκηση της πολιτικής και οι επαγγελματίες πολιτικοί, συνδυάζονται αρμονικά και ενωτικά με ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας, αγωνιστές των κινημάτων, της οικολογίας, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους που μετανάστευσαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, που για πρώτη φορά συμμετέχουν ενεργά ως υποψήφιοι με γνώμονα το κοινό καλό όλων των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό και ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόσκληση της ενωτικής για συμμετοχή ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις εκλογές της 9ης Ιούνη, προσπαθώ με κάθε δυνατό τρόπο να μεταδώσω το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της ενότητας σε κάθε γωνιά  της χώρας. Η εναλλακτική επιλογή υπάρχει, είναι εδώ και σας καλεί να την στηρίξετε. Η φωνή της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά είναι η δική σου φωνή. Πάμε να τους ενοχλήσουμε!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ