19.8 C
Chania
Friday, March 1, 2024

Άρθρο Ευτ. Δαμηλάκη: Σχέδιο ανάπτυξης και υποδομών στην Κάντανο

Ημερομηνία:

Είναι γεγονός ότι μετά το πρόγραμμα Καλλικράτης και την συνένωση των Δήμων στη δημοτική ενότητα Καντάνουέχουν πραγματοποιηθεί ελάχιστα έργα, για την ακρίβεια  καθόλου. Δικαιολογημένα λοιπόν, οι κάτοικοι της Καντάνου διαμαρτύρονται για εγκατάλειψη και αδιαφορία. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής αποτυπώνεται  και πληθυσμιακά.

Ο  πληθυσμός της Καντάνου μειώθηκε με αποτέλεσμα φέτος να λειτουργήσει το δημοτικό σχολείο από 6 θέσιο σε 5 θέσιο. Η εικόνα της Καντάνου την τελευταία δεκαπενταετία είναι η ίδια. Καμία βελτίωση στην καθημερινότητα των κατοίκων και των χωριών που συνδέονται με τη δημοτική ενότητα. Ανύπαρκτα τα έργα των υποδομών.

Η νέα δημοτική αρχή « ΜΑΖΙ για τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου» είναι αποφασισμένη να δώσει έμφασηστις περιοχές της ενδοχώραςτου Δήμου ώστε να αντιστραφεί αυτή η αρνητική πορεία στην δημοτική ενότητα. Υπόσχομαι στους κατοίκους της Καντάνου και στους κατοίκους όλων των χωριών ότι θα πράξουμε τα βέλτιστα  ώστε να πραγματοποιηθούν έργα υποδομών και έργα για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Στόχος είναι να σταματήσουμε την φυγή των δημοτών, να αυξηθεί ο πληθυσμός της περιοχής αλλά και να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην Κάντανο και στα χωριά της .

Ειδικότερα στην Κάντανο,θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή ενός σύγχρονου σχεδίου πόλεως, που θα αναδεικνύει την μοναδικότητα της περιοχής καιθα δοθεί η δυνατότητα σε πολίτες που έχουν δεσμούς με την Κάντανο να επαναπροσδιορίσουν την σχέση τους. Το σχέδιο πόλεως αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο ώστε επιχειρηματίες να επενδύσουν σε αυτή. Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε δυναμικά τον αγροτουρισμό, με την ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής. Όμως καθοριστικής σημασίας είναι να πραγματοποιηθούν έργα παρέμβασης στα μονοπάτια της περιοχής, στο φαράγγι της Καντάνου, και άλλες παρεμβάσεις που συνδέονται με τον αγροτουρισμό. Σημαντικής σημασίας είναι να κατασκευαστεί το αποχετευτικό σύστημα της Καντάνου. Η προώθηση του αθλητισμού και στην Κάντανο είναι κύριο μέλημα μας και για αυτό το σκοπό θα κατασκευαστεί στίβος στο δημοτικό γήπεδο της Καντάνου.Επιπλέον, η κατασκευή πρότυπης παιδικής χαράς είναι προτεραιότητα μας. Το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Καντάνου για την κατασκευή ιστορικού μουσείουμε τη δυνατότητα φιλοξενίας θεματικών εκθέσεων, είναι πρωταρχικής προτεραιότητας για εμάς και θα προχωρήσει άμεσα.

Αγαπητοί συνδημότες, είναι πάρα πολλά ακόμη που απαιτούνται να γίνουν, σας διαβεβαιώνω όμως ότι είμαι αποφασισμένος να αντιστραφεί αυτή η αρνητική πορεία στην δημοτική ενότητα Καντάνου και να μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας. Να είστε σίγουροι ότι θα αξιοποιήσω κάθε πρόγραμμα της Ε.Ε, και θα συνεργαστώ με την κεντρική κυβέρνηση με όλες μου τις δυνάμεις. Αξιοποιώντας την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου ώστε να πετύχω τους στόχους μου. Αυτό που ζητάω από εσάς είναι να με εμπιστευτείτε και να στηρίξετε τους υποψηφίους του συνδυασμού μας  «ΜΑΖΙ για τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου».

Ευτύχης Δαμηλάκης

Υπ. Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γάζα: Φρίκη μετά το μακελειό με τους 100 νεκρούς

Διεθνείς αντιδράσεις και σάλο προκαλεί το νέο μακελειό στη Βόρεια Λωρίδα της Γάζας με...