24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Άρθρο Ν. Βουρλάκη: Τα κέρδη τους η οι ζωές μας

Ημερομηνία:

Αυτό που βιώνουμε ,χρόνια τώρα, είναι πέρα από κάθε λογική πέρα από κάθε ηθική,  είναι πέρα από την πραγματικότητα. Αποτελεί  το νέο κυβερνητικό αφήγημα, ότι δηλαδή,  θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις καταστροφές από εδώ και πέρα. Έτσι  οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες,  η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η ανθρώπινη ζωή μπαίνουν όλα στο ζύγι. Η πρόληψη, η ασφάλεια του λαού  θεωρείται κόστος για τα κέρδη των λίγων.

Στο όνομα του κέρδους, το κράτος  εμπορευματοποιεί τα πάντα από την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας, της παιδείας, μέχρι τα δάση και τις παραλίες.

Είναι η κυρίαρχη πολιτική που μπροστά στα κέρδη των λίγων στέλνει στα τάρταρα τις ανάγκες των πολλών.

Είναι αυτή η πολιτική που δεν βάζει συστήματα τηλεδιοίκησης στα τρένα, είναι αυτή που κάθε χρόνο δίνει όλο και λιγότερα για να προστατευτούν  τα δάση, είναι αυτή που δεν έχει προτεραιότητα τα αντιπλημμυρικά έργα και την αντισεισμική προστασία, είναι αυτή που επιλέγει να μας εμπλέκει ακόμη περισσότερο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ζούμε στον 21ο αιώνα,  η τεχνογνωσία και η επιστήμη έχει φτάσει στα ύψη  και μπορούν να  προσφέρουν απίστευτες δυνατότητες στον άνθρωπο, αρκεί να υπηρετούν τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη των λίγων.  Δεν θα πρέπει να δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε  να κυριαρχήσει αυτή η αποκτήνωση που δε λογαριάζει ανθρώπινες ζωές..

Το σημερινό κράτος με όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, τις περιφερειακές – δημοτικές αρχές έχει αποδείξει ότι η προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού μας δεν είναι στις προτεραιότητες τους. Η κυρίαρχη ευρωενωσιακή πολιτική που ΝΔ-ΣΥΡΖΑ –ΠΑΣΟΚ υπηρετούν και πίνουν νερό στο όνομα της έχει σαν βασικό κανόνα ότι η προστασία και η πρόληψη από πυρκαγιές πλημύρες, σεισμούς είναι μεγάλο κόστος, επιλέγοντας να μοιράζει «απλόχερα  ψίχουλα» σαν αποζημιώσεις ύστερα από τέτοιες καταστροφές.

Αυτή την ευρωενωσιακή πολιτική λιβανίζουν και μας τη δείχνουν ως μονόδρομο προκειμένου  να καλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες οι τοπικοί «άρχοντες».

Αυτή την πολιτική θα συνεχίσουν και την επαύριον των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών  με όποια μορφή  και αν εμφανίζονται προεκλογικά, πχ  ως «ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστοι», «υπερκομματικοί» αλλά  όλοι τους όμως πλήρως εξαρτημένοι από την πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος στις ζωές μας.

Στο χέρι μας είναι αυτή την εποχή στο δίλημμα που μας πλασάρουν “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” εμείς να επιλέξουμε τις ζωές μας και  να ενισχύσουμε τα ψηφοδέλτια της  Λαϊκής Συσπείρωσης, παντού. Σε περιφέρειες και σε δήμους.

Μπροστά  οι ανάγκες των πολλών και όχι  τα κέρδη των λίγων!

Βουρλακης Νίκος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ