Άρθρο προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Χανίων: «Θα πετύχουμε τους στόχους μας, όταν όχι μόνο παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά είμαστε σε θέση να τις προλαβαίνουμε»

Κανένα σχόλιο

Με έκπληξη διαπίστωσα σαν Προεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων την άρνηση του συνόλου σχεδόν των ιδιοκτητών των εμπορικών καταστημάτων του εμπορικού κέντρου της πόλης μας, να ενταχθούν στη δοκιμαστική περίοδο που είχε προτείνει για αλλαγή του ωραρίου των καταστημάτων και προσπάθεια επικράτησης ενός συνεχόμενου ωραρίου.

Η έκπληξη, αφορά στη μη αποδοχή της πρότασης, ακριβώς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας, που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος μέσω Ερωτηματολογίου, στο οποίο από το σύνολο των μελών που απάντησαν, το 58% τάχθηκε θετικά στην πρόταση αλλαγής του ωραρίου. Ως εκ τούτου η πρόταση μας αποσύρεται και το ωράριο συνεχίζει να υφίσταται με την ελπίδα και ευχή τούτο να είναι προς το συμφέρον του εμπορικού κόσμου και των επιχειρήσεων μας.

Συνάδελφοι, η μη αποδοχή της πρότασης είναι θεμιτή δεδομένης και της δυσκολίας ή των δυσκολιών που μπορεί ορισμένοι από εμάς να αντιμετωπίζουν, έστω για τη μεταβατική περίοδο που είχαμε προτείνει ως δοκιμαστική, αυτή των δυόμιση μηνών.

"Sponsored links"

Τόσο προσωπικά ως πρόεδρος του Εμπορικού μας Συλλόγου, όσο και ως μέλη της διοίκησης από την πλευρά της διοικούσας παράταξης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το σύνολο των συναδέλφων μας, αφενός για την επικοινωνία που υπήρξε σχετικά με την εν λόγω πρόταση αλλαγής του ωραρίου και αποδοχής ενός συνεχόμενου ωραρίου, αφετέρου διότι απάντησαν μέσω του ερωτηματολογίου στην πρόταση μας και μπήκαν στη διαδικασία να προβληματιστούν και να κουβεντιάσουν την πρόταση της διοίκησης.

Ευχαριστούμε επίσης, όλους εκείνους τους συναδέλφους εμπόρους, αν και λίγοι σε αριθμό, που αποδέχτηκαν την πρόταση προσπάθεια μας και ακολούθησαν το νέο συνεχόμενο ωράριο.

Προσωπικά ως πρόεδρος του Συλλόγου μας, θα ήθελα να ζητήσω από ορισμένους που με σχόλια και επικριτική διάθεση προσπαθούν να σπιλώσουν έως και να δημιουργήσουν εμπόδια στην εύρυθμη και με ομόνοια μελών, λειτουργία του Εμπορικού Συλλόγου, να αισθανθούν την ανάγκη για περισσότερη, ουσιαστικότερη και πιο δημιουργική επικοινωνία και υποστήριξη του θεσμού μας και συνδικαλιστικού οργάνου, με στόχο να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν στην τοπική αγορά. Παράλληλα όμως να προασπίσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης από τους συμπολίτες μας προς τις τοπικές επιχειρήσεις. Αυτό κυρίαρχα μπορεί να συμβεί, όταν, μεταξύ των μελών του Συλλόγου μας επικρατεί ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η αδιατάρακτη επικοινωνία και η αντίληψη ότι τα μέλη της διοίκησης επιτελούν το καθήκον τους απέναντι όλων με συναίσθηση της ευθύνη τους.

Για τα όποια ενθαρρυντικά λόγια από εμπόρους συναδέλφους ένα μεγάλο ευχαριστώ. Για τη στήριξη παρουσίασης της πρότασης μας σχετικά με την αλλαγή του ωραρίου από τα τοπικά ΜΜΕ ένα μεγάλο ευχαριστώ. Για τις όποιες επικρίσεις και λεκτικές εκτροπές από ελάχιστους και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ μιας και έτσι επιβεβαιώνεται ότι ο τρόπος διοίκηση μας, η οποία στηρίζεται στην ποιότητα και την προσπάθεια εδραίωσης μιας νέας αντίληψής για το εμπόριο και την τοπική οικονομία, βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Συνάδελφοι, ας έχουμε όλοι στη σκέψη μας, ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας, όταν όχι μόνο παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά είμαστε σε θέση να τις προλαβαίνουμε.

Με συναδελφικότητα

Γεώργιος Τοπολιανάκης
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις