12.8 C
Chania
Saturday, December 9, 2023

Άρθρο Π. Πολάκη: Δικαιοσύνη ΤΩΡΑ …και στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου

Ημερομηνία:

Άρθρο του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Παύλου Πολάκη:

Λίγες μέρες μάς χωρίζουν από την κρίσιμη, τελική εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου που θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, με ποιες πολιτικές και ποια μέσα, προς όφελος ποιου. Με τις κάλπες να είναι άδειες εκείνη την Κυριακή το πρωί, θα κληθούν οι άνθρωποι αυτού του τόπου να αποφασίσουν αν η Υγεία, η Παιδεία, η ευημερία είναι δικαίωμα για όλους ή προνόμιο λίγων και εκλεκτών. Να αποφασίσουν τελικά αν η παρέα του Μητσοτακέϊκουπου μας κυβερνά εδώ και 4 χρόνια και έκανε  την «αδικία παντού» καθημερινό φαινόμενο, θα συνεχίσει να κρατά το «τιμόνι» της χώρας.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που συνδέει άρρηκτα την ανάπτυξη με την προστασία της εργασίας και του λαϊκού εισοδήματος, τη δικαιοσύνη στους φόρους και τη διαγραφή και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που απειλεί την περιουσία της λαϊκής οικογένειας, των μικρομεσαίων και των αγροτών, δεν είναι ένα ακόμα προεκλογικό πυροτέχνημα. Είναι η μόνη απάντηση δημοκρατίας, δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής, απ’ άκρη σ άκρη σε όλη την χώρα, από τα αστικά κέντρα μέχρι το πιο απομακρυσμένο χωριό.

Έτσι και στον Δήμο Καντάνου-Σέλινου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει όραμα και δεσμεύεται για απτές λύσεις στα προβλήματα της περιοχής, όπως άλλωστε έκανε την περίοδο της διακυβέρνησης του σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η τοπική κοινωνία από πρώτο χέρι

Υποδομές απαραίτητες για την ανάπτυξη της περιοχής

Τι κάναμε:

Βιολογικός Παλαιόχωρας, βιολογικόςΣούγιας, χρηματοδότηση τουδρόμου Παλαιόχωρα- Κουντούρα, χρηματοδότηση μελετών δεύτερης Λιμνοδεξαμενής Κουντούρας, ΠολιουδοβάρδειοΠεριφερειακό Ιατρείο, Γήπεδο Καντάνου, άμεσες χρηματοδοτήσεις για αποκατάσταση από τις θεομηνίες του 2019.

Για τι δεσμευόμαστε για το «αύριο»:

Χρηματοδότηση του έργου Κριός – Ελαφονήσι, δημιουργία αθλητικού κέντρου Παλαιόχωρας και αθλητικών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τον Δήμο, Βιολογικός καθαρισμόςΚαντάνου, χρηματοδότηση ώριμων μελετών τουΔημουΚαντάνου- Σελίνου

Παιδεία

Τι κάναμε:

Χαρακτηρισμός όλων των σχολείων του Δήμου Καντάνου- Σελίνου ως “δυσπρόσιτα», με πριμοδότηση των εκπαιδευτικών και κάνοντας πιο ελκυστικά τα σχολεία της ενδοχώρας (extra όρια).

Για τι δεσμευόμαστε:

Δεν θα επιτρέψουμε καμία υποβάθμιση σχολείου στο Δήμου Καντάνου – Σελίνου. Θα στελεχώσουμε όλα τα σχολεία του Δήμου με επαρκήπροσωπικό και εκπαιδευτικούς. Θα επαναφέρουμε και θα ανατάξουμε τα υποβαθμισμένα σχολεία της Καντάνου και της Κουντούρας.

"google ad"

Αγροτική παραγωγή

Τι προγραμματίζουμε:

Για την ελαιοκομία, θα ολοκληρώσουμε την προσπάθεια για ένταξη των αιωνόβιωνδέντρων στην περιοχή του Δήμου Καντάνου – Σελίνου στο πρόγραμμα «Παραδοσιακοί Ελαιώνες» (όπως έχειγίνειστους παραδοσιακούςελαιώνες της Άμφισσας). Για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην Κουντούρα, θα εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση του έργου της δεύτερηςλιμνοδεξαμενής(που εμείς πάλι ξεκινήσαμε τις μελέτες), ενώ θα προχωρήσουμε και δημιουργία πρότυπου χώρου διαχείρισης των αποβλήτων θερμοκηπίων σε συνεργασία με τον Δήμο, τον ΤΟΕΒ και τον Συνεταιρισμό.

Στέγαση

Τι θα κάνουμε;

Γνωρίζοντας  ότι υπάρχειπρόβλημα στέγασης στην Κάντανο και την Παλαιόχωρα και ταυτόχρονα σταδιακή ερημοποίηση πολλών χωριών σε όλη την επαρχία Σελίνου, θα επιχειρήσουμε με εξειδικευμένους τρόπους μια συνολική ανασυγκρότηση της υπαίθρου:  Στόχος είναι να ξανανοίξουν τα σπίτια στα χωριά. Προτείνουμε τη θεσμοθέτηση νέου χρηματοδοτικού προγράμματος (με κρατική χρηματοδότηση ή/και ΕΣΠΑ και με επιπλέον δυνατότητα για άτοκα δάνεια) για νέους και νέες 20 έως 40 ετών σε ορεινούς και απομακρυσμένους νησιωτικούς Δήμους, για την επισκευή, ενεργειακή αναβάθμιση ή και αγορά κατοικιών. Η πρότασημας αυτή μπορεί να συνδυάζεται με ήδη υφιστάμενα προγράμματα για νέους/εςπου θέλουν να κάνουν σπίτια και να διαμείνουν στα χωριά, αλλά και άλλα προγράμματα για νέουςαγρότες.

Υγεία

Τι καναμε:

Αναστελεχώσαμε αποφασιστικά το Κέντρο ΥγείαςΚαντάνου με επικουρικούς Γενικούς Ιατρούς, καλύψαμε θέση παιδιάτρου μετράαπό 15 χρόνια που δεν υπήρχε, φροντίσαμε την κάλυψη όλων των περιφερειακώνιατρείωναπό αγροτικούς γιατρούς, εξασφαλίζοντας επιπλέον επίδομα 400 ευρώ στους αγροτικούς γιατρούς για να μπορέσουν να έρθουν και να υπηρετήσουν. Ανακαινίσαμε το Πολιουδοβάρδειο Ιατρείο Παλαιόχωρας με κονδύλι ύψους 330.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας κατά τη θητεία μου σ’ αυτό ως αν. Υπουργός Υγείας. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίσαμε ένα αξιοπρεπή χώρο παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και βέβαια και στους επισκέπτες της. Ταυτόχρονα διαμορφώσαμε τον πάνω όροφο των ιατρείων με δημιουργία δύο ξενώνων για τη διαμονή των γιατρών που δυσκολεύονται στην εύρεση κατοικίας στην περιοχή.

Τι θα κάνουμε:

Θα επαναστελεχώσουμε το Κέντρο Υγείας Καντάνου, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια να το φέρει σε διάλυση και τέλος, θα δημιουργήσουμε σταθμό του ΕΚΑΒ στην Παλαιόχωρα, τουλάχιστον για τους θερινούςμήνες αρχικά και σταδιακά σε μόνιμη βάση.

Τελικά, οι κάτοικοι και του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, όπως και στους άλλους Δήμους του νομού μας, έχουν πραγματικούς λόγους να μας εμπιστευτούν και να στηρίξουν μαζικά ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις εκλογές που έρχονται…  Εμείς για το μόνο που δεσμευόμαστε (και το ‘χουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια) είναι να είμαστε εδώ, παρόντες και να δυναμώνουμε τη φωνή τους!

Ραντεβού να τα πούμε και από κοντά την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 8.00 το βράδυ στην πλατεία της Καντάνου.

Παύλος Πολάκης

Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ