21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Άρθρο Τ. Βάμβουκα: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθούν οι δωρεές στο Ακρωτήρι

Ημερομηνία:

Η σημασία της δωρεάς του ενοριακού συμβουλίου Κουνουπιδιανών προς τον Δήμο Χανίων είναι τόσο σημαντική που δεν μπορεί κάποιος να αμφιβάλλει για την αξία της. Τα 4  ακίνητα στα Κουνουπιδιανά που παραχωρήθηκαν στον δήμο στα οποία συμπεριλαμβάνεται η επίμαχη έκταση των 34 στρεμμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη βασικών αναγκών της περιοχής σε υποδομές, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Ακρωτηρίου και όχι μόνο.Η έκταση των 34 στρεμμάτων δίπλα στο Β΄ δημοτικό σχολείο στον Άγιο Νούφρη, μπορεί να φιλοξενήσει σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές που έχει ανάγκη η περιοχή, όπως και άλλες κοινωφελείς χρήσεις. Μάλιστα τότε είχαμε ζητήσει και ενσωματώθηκε στην παραχώρηση ακόμη και η εγκατάσταση πάρκου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την ηλεκτροδότηση των σχολικών μονάδων και των λοιπών κοινωφελών εγκαταστάσεων που θα δημιουργούνταν.

Η δωρεά έγινε πραγματικότητα χάρη στον τότε εφημέριο της ενορίας Κουνουπιδιανών πατέρα Δημήτριο Αλεξανδράκη και τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου τους οποίους και τιμήσαμε, οι οποίοι προέταξαν το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας αλλά και ευρύτερα των Χανιωτών, λαμβάνοντας το 2018 την απόφαση δωρεάς των ακινήτων στον Δήμο. Εμείς τότε από την πλευρά μας ως δημοτική αρχή αναλάβαμε με επιμονή όλες τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την υλοποίηση της δωρεάς, αλλά και τον σχεδιασμό αξιοποίησής της.

Επομένως, η απόπειρα πώλησης των συγκεκριμένων εκτάσεων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δεν είναι απλώς αντίθετη στις νομικές δεσμεύσεις που προκύπτουν από τις αποφάσεις του ενοριακού και του μητροπολιτικού συμβουλίου και τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από το κληροδότημα προς την εκκλησία,  αλλά έρχεται σε ευθεία αντίθεση και με τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας του Ακρωτηρίου. Στερεί από τους κατοίκους την προοπτική δημιουργίας κοινωφελών υποδομών που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής στην περιοχή που αντιμετωπίζει πληθυσμιακή έκρηξη.

Στη πρόσφατη συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου όλων των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου βρεθήκαμε όλοι από την ίδια πλευρά. Χωρίς περιστροφές και χωρίς μεταξύ μας διαφωνίες στηρίζουμε όλοι την ολοκλήρωση της διαδικασίας δωρεάς και την υλοποίηση της βούλησης του πατέρα Δημήτριου Αλεξανδράκη και των μελών του ενοριακού συμβουλίου. Θεωρούμε επιβεβλημένη και εφικτήκατ’ αρχήν την συνεννόηση του δήμου με την εκκλησία για ένα μεγάλο θέμα που αφορά την τοπική μας κοινωνία. Ειδικότερα για εμάς που χειριστήκαμε το θέμα ως δημοτική αρχή είναι πολύ σημαντικό να δούμε την υλοποίησή του. Όπως και σε όλα τα άλλα έργα που ξεκίνησαν επί των ημερών μας είμαστε εδώ για να το υπερασπιστούμε μαζί με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ακριβώς γιατί θεωρούμε τη συνέχεια και τη συνέπεια ως κορυφαία υποχρέωση μας ως δημοτική παράταξη.

Τάσος Βάμβουκας

τ. Δήμαρχος Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...