19.8 C
Chania
Wednesday, February 28, 2024

Έζησε το θαύμα η οικογένεια της μικρής Μαριλύ – Η μπλε “πόρτα των θαυμάτων” στο ΠΑΓΝΗ

Ημερομηνία:

Νικήτρια μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας βγήκε μια μικρή μαχήτρια στο ΠΑΓΝΗ, παρόλο που οι πιθανότητες, όπως αναφέρουν οι γονείς της, δεν ήταν με το μέρος της.

Εκτός από τις προσευχές και τις παρακλήσεις των δικών της ανθρώπων, μια «πανστρατειά» αγάπης και θετικής ενέργειας έλαβαν και από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που προσπαθούσε ασταμάτητα πίσω από την «μπλε πόρτα των θαυμάτων της» ΜΕΘ Παίδων για τη σωτηρία της μικρής Μαριλύ.

Η οικογένεια της μικρής, για την οποία πήγαν όλα καλά μετά την περιπέτειά της χάρη και στην άμεση και επίμονη επέμβαση της ομάδας των ιατρών και των νοσηλευτών, απευθύνει ένα θερμό ευχαριστήριο μήνυμα σε όσους βοήθησαν – και από το Νοσοκομείο Χανίων – ώστε να σωθεί η μικρή Μαριλύ.

Ειδικότερα αναφέρουν τα εξής:

«Ήταν ξημερώματα Δευτέρας 11/12/2023 όταν ως γονείς αφήναμε την μικρή μας Μαριλύ στα χέρια των ανθρώπων πίσω από αυτή των μπλε πόρτα με την πινακίδα «ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ» στο ΠΑΓΝΗ. Μετά από 38 ημέρες η μικρή μας πάλεψε σαν μαχήτρια που είναι και βγήκε νικήτρια, παρόλο που οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος της. Δίπλα της στάθηκαν οι προσευχές και οι παρακλήσεις συγγενών, φίλων, γνωστών ακόμα και ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε αλλά πιστεύουν στα θαύματα. Παράλληλα με όλη αυτή την πανστρατειά αγάπης και θετικής ενέργειας, πίσω από αυτή την ΜΠΛΕ ΠΟΡΤΑ υπήρξε μία ΟΜΑΔΑ, με όλη τη σημασία της λέξης, που σαν φύλακες άγγελοι στάθηκαν πάνω από το κεφάλι της όλες αυτές τις ημέρες. Η ομάδα των ιατρών, η ομάδα των νοσηλευτών, επιστήμονες άρτια καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι, αλλά πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Έμαθα ότι το ΣΤΑΘΕΡΑ είναι καλό, έμαθα ότι το θα χρειαστεί ΧΡΟΝΟΣ δίνει ελπίδα, έμαθα εντέλει ότι μέσα σε αυτή την ΜΠΛΕ ΠΟΡΤΑ με την πινακίδα ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ γίνονται ΘΑΥΜΑΤΑ από επιστήμονες ταγμένους στον όρκο τους.

Θέλουμε ως γονείς να ευχαριστήσουμε και να εκφράσουμε τον σεβασμό μας προς την εκπληκτική ομάδα ιατρών και νοσηλευτών της ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ τους οποίους πλέον θεωρούμε κομμάτι της οικογένειάς μας. Να ευχαριστήσουμε την εξαιρετική Παιδιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ στην οποία νοσηλευθήκαμε αμέσως μετά την έξοδο μας από την ΜΕΘ, τον διευθυντή αυτής καθώς και όλους τους εξαιρετικούς ιατρούς και νοσηλευτές  που την στελεχώνουν. Επίσης να ευχαριστήσουμε την Νευροχειρουργική καθώς και την Νευρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ για την επιστημονική τους αρτιότητα. Τέλος δεν γίνεται να μην ευχαριστήσουμε τους ιατρούς στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων οι οποίοι αντιλήφθηκαν την οξύτητα και ραγδαία επιδείνωση και έδρασαν άμεσα.

Σαν γονιός θα ήθελα να αναφέρω επίσης και τούτο, δεν είναι οι αριθμοδείκτες μίας τεχνοκρατικής μελέτης για τον περιορισμό του κόστους στην Δημόσια Υγεία που σώζουν ανθρώπινες ζωές, δεν είναι η συστηματική αποστέωση από ικανούς ιατρούς του συστήματος υγείας που σώζει ανθρώπινες ζωές, αυτό που σώζει ζωές είναι αυτοί οι άνθρωποι που τιμούν στο έπακρο τον όρκο τους και παρά τις αντιξοότητες μάχονται για αυτό που αγαπούν να υπηρετούν και το οποίο είναι να σώζουν ανθρώπινες ζωές, πόσω μάλλον ζωές παιδιών. Οφείλουμε να παλέψουμε ΟΛΟΙ για ένα σύστημα υγείας που θα παραμείνει 100% στο πλευρό του πάσχοντα, ένα σύστημα υγείας στελεχωμένο σωστά και πάνω από όλα δωρεάν.

Με αγάπη, οι γονείς της Μαριλύ».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέμπη: Η στιγμή που οι καμπάνες σε όλη τη χώρα ήχησαν πένθιμα 57 φορές

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που...

Τέμπη: Ράγισαν καρδιές στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα

Aνείπωτος πόνος στο τρισάγιο για την ανάπαυση των 57...

Χανιά: Εντοπίστηκε ο δράστης κλοπής μπετονιέρας της ΔΕΥΑΧ

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας υπόθεση κλοπής μηχανήματος, που...