22.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Έκθεση ζωγραφικής του Λουδοβίκου των Ανωγείων στην Αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη

Ημερομηνία:

Έκθεση ζωγραφικής του Λουδοβίκου των Ανωγείων με τίτλο «Όταν ο δρόμος ονειρεύεται ουρανό και η μνήμη ιχνηλατεί στο φως τις πολύτιμες αναμνήσεις» εγκαινιάζεται το Σάββατο 18 Μαΐου στην Αίθουσα τέχνης Β. Μυλωνογιάννη στα Χανιά.

Η έκθεση έργων ζωγραφικής του Λουδοβίκου των Ανωγείων αναδεικνύει μιαδιαφορετική αλλά λιγότερο γνωστή πλευρά της καλλιτεχνικής του διαδρομής. Δύο ζωγραφικές ενότητες έργων όπου ο δημιουργός εξερευνά και ερμηνεύει ζωγραφικάτο εσωτερικό μας ταξίδι, αναζητώντας ένα ποιητικό τρόπο έκφρασης και προκαλώντας τη διάθεση στοχασμού και βυθομέτρησης των συναισθημάτων μας.

Στα πορτρέτα οικείων αντικειμένων ο δημιουργός ψηλαφώντας μνήμες καισυναισθήματα ανασύρει μέσα από ασήμαντα αντικείμενα τις σημαντικές καιπολύτιμες αλήθειες που ο καθένας μας έχει κρυμμένες μέσα του.Τα ζωγραφικά έργα του Λουδοβίκου αποδεικνύονται ιδιαίτερα διαφωτιστικά όσοναφορά τις αναζητήσεις του και στη μουσική και στους στίχους του.

Η αφαιρετικήπροσέγγιση των θεμάτων αφήνει το θεατή να ερμηνεύσει με το δικό του τρόπο τηνκοσμογονική διάσταση της ύπαρξής μας.Για τη δουλεία του η ιστορικός Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν σημειώνει: «…Σύννεφα,λόφοι, οροπέδια, πεδιάδες, δοσμένα με ένα χαρισματικό εικαστικά τρόπο,ενορχηστρώνονται σε ένας δίχως προηγούμενο διαχρονικό ύμνο.…

Ο εικαστικός άθλος του Λουδοβίκου να αποδώσει την κοσμογονική διάσταση της ύπαρξής μας,καθιστά τα έργα του πομπούς και δέκτες αέναων φυσικών και μεταφυσικώνμηνυμάτων…. Σπανιότατο εγχείρημα που εξασφαλίζει στο δημιουργό αυτοδίκαιαμια πολύ σημαντική θέση στο διεθνές στερέωμα της τέχνης και συνάμα ουσιαστικήπροσφορά και στήριξη στην αντιμετώπιση της σύγχρονής μας, ζοφερής πραγματικότητας».

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί με την παρουσία του ζωγράφου στην αίθουσα Τέχνης Β.Μυλωνογιάννη (Xαριλάου Τρικούπη 14, Χανιά) το Σάββατο 18 Μαΐου από 18.00 έως 22.00 και θα διαρκέσει έως 10 Ιουνίου. Θα είναι ανοικτά 11.00-13.00 & 18.00-21.00 καθημερινά εκτός Κυριακής.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Βασιλειάδης στο δήμο Πλατανιά – Mόλις τα 19 εκ. ευρώ ζημιών από τα 80 εκ. ευρώ από τις...

Περιοδεία στον Πλατανιά πραγματοποίησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σάββας...

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Χανιά με ομιλήτρια τη Θεανώ Καπέτη

Η ΤΕ Χανίων ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική...

Ηράκλειο: 35χρονος εξύβρισε και χτύπησε ζευγάρι ηλικιωμένων

Απρόκλητη επίθεση από έναν 35χρονο δέχτηκαν -χωρίς να ξέρουν...