24.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Έκθεση στην Στοκχόλμη με θέμα: “Ένα δημιουργικό κομμάτι της Κρήτης στη Στοκχόλμη” – “A creative piece of Crete in Stockholm”

Ημερομηνία:

Με  τρεις καλλιτέχνες από τα Χανιά (κος Μανούσος Χαλκιαδάκης, κα Ολγα Βερυκάκη και  κα Claire Allaz Βούρου) που  παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, πολλές από τις οποίες έχουν εμπνευστεί από τα όμορφα τοπία στα Χανιά

Η δυναμική των έργων προσέλκυσε το ενδιαφέρον όχι μόνο απλών πολιτών,  αλλά και γκαλερί  και όπως ήταν αναμενόμενο ήταν εμφανής η αναφορά στην Ελλάδα και στην Κρήτη  στις συζητήσεις των επισκεπτών στο περίπτερο Island Colours.

Η έκθεση διοργανώθηκε από το  Affordable Art Fair  και είχε την στήριξη  της  Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων.

Προσέλκυσε 13.500 επισκέπτες  σε 5 ημέρες . Με αυτόν τον αριθμό επισκεπτών η έκθεση είναι επίσημα η μεγαλύτερη έκθεση τέχνης στις σκανδιναβικές χώρες .

Οι συνολικές πωλήσεις στην έκθεση  φέτος αυξήθηκαν  60% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο αριθμός των γκαλερί που συμμετείχαν φέτος ήταν 75 σε σύγκριση με 40 που ήταν  πέρυσι .

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της υποστήριξης της έκθεσης, οι διοργανωτές θα συνεχίσουν  τις προσπάθειές τους  για την προώθηση της τέχνης στη Σουηδία , είτε οργανώνοντας μεμονωμένες εκθέσεις ή παράλληλα με εκθέσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί για την προβολή της Ελλάδας .

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το...

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής...