14.8 C
Chania
Monday, December 22, 2025

Έκκληση Αντώνη Ροκάκη για την προστασία του Φυσικού και Επιχειρηματικού Πλούτου του κόλπου της Κισσάμου μετά την προσάρραξη του πλοίου Manassa Rose

Ημερομηνία:

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, μετά τη σημερινή προσάραξη του πλοίου “Manassa Rose”, σημαίας Κομόρες, στην παραλία του Δραπανιά δήλωσε τα εξής:

«Στο Επιμελητήριο Χανίων με ανακούφιση παρακολουθήσαμε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες την επιτυχημένη έκβαση της διάσωσης του 11-μελούς πληρώματος του πλοίου Manassa Rose, το οποίο προσάραξε στην παραλία Δραπανιά του κόλπου της Κισσάμου. Αξίζει να συγχαρούμε θερμά τις λιμενικές και δημοτικές αρχές, τους ναυαγοσώστες και τα παραπλέοντα σκάφη που βρέθηκαν, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, από την πρώτη στιγμή στο σημείο του ατυχήματος.

Από μαρτυρίες επιχειρηματιών της περιοχής ενημερώθηκα πριν λίγο ότι στην παραλία Δραπανιά επικρατεί έντονη οσμή από πετρέλαιο και εκφράστηκαν φόβοι ότι πιθανώς να είναι αποτέλεσμα του ατυχήματος και της διαρροής καυσίμων στη θάλασσα. Συνεπώς, απευθύνουμε έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας να προβούν σε επείγουσα αποτίμηση της κατάστασης.

Τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την αποτροπή ενδεχόμενης ρύπανσης από διαρροή καυσίμων του πλοίου για την ασφάλεια της θάλασσας και του ήδη επιβαρυμένου οικοσυστήματος του κόλπου της Κισσάμου. Επιπλέον, κάθε αρνητική εξέλιξη θα είχε ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες και για την ήδη βαριά πληττόμενη τουριστική και επιχειρηματική κοινότητα της Δυτικής Κρήτης λίγους μήνες πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Ως εκπρόσωπος της επιχειρηματικής κοινότητας των Χανίων οφείλω να απευθύνω έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας για την άμεση και μέγιστη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων προστασίας, σε συνδυασμό με την αναγκαία επαυξημένη ετοιμότητά τους και στενή παρακολούθηση της συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής για την εφαρμογή σχεδίου αντιμετώπισης πιθανού περιστατικού ρύπανσης».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ