24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Έκρηξη βόμβας στη Σταδίου: …Ψάχνουν στοιχεία στο Γουδή – «Επίδειξη δύναμης» βλέπουν οι Αρχές

Ημερομηνία:

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο υπουργείο Εργασίας, σχεδόν δύο μήνες μετά τη βόμβα στα ΜΑΤ στο Γουδή.

Η έκρηξη σημειώθηκε, λίγο μετά τη 1.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν ζημιές στο υπουργείο Εργασίας (έως τον 5ο όροφο) αλλά και σε γειτονικά κτίρια.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να «αποκρυπτογραφήσουν» τη συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού.

Το υπουργείο δεν είχε φύλακα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τους δράστες.

Οι Αρχές εκτιμούν πώς πρόκειται για «επίδειξη δύναμης» και κάνουν λόγο για ολική επαναφορά της τρομοκρατίας στη χώρα.

Την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ωστόσο να πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που «χτύπησαν» τα ΜΑΤ με άλλη ονομασία.

Ερευνούν, έτσι, τυχόν ομοιότητες στη δράση της πρωτοεμφανίζομενης οργάνωσης  «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» με την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» και άλλες οργανώσεις.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ακόμα είναι νωρίς για εκτιμήσεις για τη νέα οργάνωση αλλά ερευνώνται τυχόν ομοιότητες στην δράση της με παλαιότερες οργανώσεις.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ