Έκτακτη επιχορήγηση στην Εκκλησία λόγω κορονοϊού και για «φιλανθρωπικό έργο» με τροπολογία Κεραμέως – Σταϊκούρα

Κανένα σχόλιο

Tη δυνατότητα να δοθεί εφάπαξ έκτακτη επιχορήγηση σε φορείς της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση των «έκτακτων αναγκών» που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας αλλά και την «ενίσχυση του φιλανθρωπικού τους έργου» προβλέπει τροπολογία που υπογράφουν η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Το ύψος της επιχορήγησης θα καθοριστεί με σχετική Υπουργική Απόφαση.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία που έχει κατατεθεί στο κατεπείγον νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τις έκτακτες ρυθμίσεις λόγω κορονοϊού, προβλέπει την καταβολή εφάπαξ επιχορήγησης στην Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα, τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του Ν. 4301/2014.

Ο σκοπός, όπως αναφέρεται, είναι «η αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών τους λόγω του κορονοϊού», αλλά και η «ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου τους». Η επιχορήγηση προβλέπεται να είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν θα συμψηφιστεί με άλλες υποχρεώσεις.

"Sponsored links"

Το ύψος της επιχορήγησης δεν είναι ακόμα γνωστό, καθώς όπως αναφέρεται, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις χορήγησής της ανά δικαιούχο και κάθε άλλο διαδικαστικό θέμα, προβλέπεται ότι θα οριστούν με Κοινή Υπουργικη΄Απόφαση.

Με την ίδια τροπολογία επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση πρόσληψη σε θέσεις ιεροδιδασκάλων, Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας που είναι απόφοιτοι των Ιεροσπουδαστηρίων Εχίνου και Κομοτηνής ή απόφοιτοι Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με δεκαετή προϋπηρεσία στο αντικείμενο.

Ολόκληρη η τροπολογία:

thepressproject.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live