Ανεξαρτητοποιήθηκε η Έλενα Καραγεωργοπούλου από την Πλεύση Ελευθερίας – Στους 5 οι βουλευτές της Κ.Ο.
Την αποχώρησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας ανακοίνωσε η βουλευτής Έλενα Καραγεωργοπούλου, με επιστολή που διαβάστηκε σήμερα στην Ολομέλεια από τον πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη.
Στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, η κ. Καραγεωργοπούλου γνωστοποιεί την απόφασή της να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα με την οποία εξελέγη, κάνοντας λόγο για μια επιλογή που ελήφθη «κατόπιν ώριμης σκέψης και με πλήρη συναίσθηση της θεσμικής μου ευθύνης».
Όπως αναφέρει, «ένας κύκλος πολιτικής διαδρομής ολοκληρώνεται», σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει την κοινοβουλευτική της παρουσία ως ανεξάρτητη βουλευτής. Παράλληλα, επισημαίνει πως η συμμετοχή της στην Πλεύση Ελευθερίας υπήρξε καθοριστική για την κοινοβουλευτική της εμπειρία, καθώς της έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσει σε βάθος τη νομοθετική διαδικασία και τη λειτουργία των θεσμών.
Η ίδια κάνει λόγο για «πολιτικές διαφοροποιήσεις σε ζητήματα κατεύθυνσης», οι οποίες – όπως τονίζει – οδήγησαν στην απόφασή της, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι παραμένει μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, διατηρώντας την έδρα που της εμπιστεύθηκαν οι πολίτες και δεσμευόμενη να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της «με συνέπεια, θεσμική προσήλωση και σεβασμό στο Σύνταγμα».
Η αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Λίγο μετά την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συνέχειας.
«Η Πλεύση Ελευθερίας συνεχίζει να απαντά με ομαδική δουλειά και πίστη στον αγώνα για Δικαιοσύνη, για Αλήθεια, για Δημοκρατία, μαζί με όλους τους πολίτες της χώρας. Τα μικρά ή μεγάλα χτυπήματα, από όπου κι αν προέρχονται, μας δίνουν νέα δύναμη για τον αγώνα μας, μαζί με όλους εσάς. Η αγάπη στο τέλος θα νικήσει», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Μετά την αποχώρηση της κ. Καραγεωργοπούλου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας αριθμεί πλέον πέντε βουλευτές, δηλαδή το ελάχιστο όριο που απαιτείται για τη σύστασή της, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα στις εξελίξεις.
Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.
Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.
Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:
- Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
- Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.
Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.
Σας ευχαριστούμε θερμά.



