22.8 C
Chania
Friday, October 4, 2024

Έλληνες επιστήμονες στο CERN

Ημερομηνία:

Μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 2681/22-10-2013) οι υποτροφίες του Διεθνούς Επιστημονικού Δικτύου Έρευνας Ιατρικών και Καινοτόμων Τεχνολογιών (CERNHERMES) είναι πλέον γεγονός. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις προσπάθειες του διευθυντή Ανάπτυξης του Δικτύου CERNHERMES και περιφερειακού συμβούλου Κρήτης Αλέξη Κοκολάκη να μεταφέρει την τεχνογνωσία που παράγεται στον οργανισμό CERN -στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του CERNHERMES– στην Ελλάδα χωρίς μάλιστα να επιβαρύνει οικονομικά τη χώρα ούτε ένα ευρώ.

Έτσι για πρώτη φορά από την ίδρυση του δικτύου, Έλληνες υπότροφοι  θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν δίπλα σε κορυφαίους επιστήμονες αποκτώντας γνώση και τεχνογνωσία.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψήφιους διδάκτορες των Πανεπιστημίων του επιστημονικού δικτύου CERN – HERMES και υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών ΙΚΥ με διαδικασία εξατομικευμένης αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».Συγχρηματοδοτείται 50% από τον Οργανισμό CERN στα πλαίσια του δικτύου CERNHERMES για τη ανταποδοτικότητα της Ελλάδας από την συμμετοχή της στον Οργανισμό και 50% από  το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

 

Το επιστημονικό δίκτυο CERN-HERMES ασχολείται με την έρευνα, την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την οργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με απώτερο σκοπό την αύξηση των ανταποδοτικών οφελών για τη χώρα μας, στους τομείς των ιατρικών, βιολογικών και άλλων καινοτόμων τεχνολογιών. 

 

Το ΙΚΥ – ως Εθνικός Φορέας Υποτροφιών, προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια ανάδειξης και υποστήριξης του δικτύου CERN – HERMES χρηματοδοτεί μέσω του ΕΚΤ, οκτώ (8) θέσεις διδακτορικών υποτρόφων. Οι επιλεγέντες υποψήφιοι θα ενταχθούν πλήρως στο Πρόγραμμα υποτροφιών υποψηφίων διδακτόρων του CERN («Doctoral Student Programme»). Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται από το CERN όπου υποβάλλονται οι σχετικές αιτήσεις.Λεπτομέρειες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής, την διαδικασία υποβολής αιτήσεων και επιλογής, τις οικονομικές παροχές, τη διάρκεια της υποτροφίας κτλ. αναφέρονται στον κανονισμό του προγράμματος (Υ.Α. 151965/Β7, Φ.Ε.Κ. 2681/22-10-2013) και στην σχετική ιστοσελίδα του CERN.

 

Καταληκτική προθεσμία υποβολής 19/11/2013.

  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

Οι επιστημονικοί συνεργάτες του δικτύου CERNHERMES εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Πρόεδρο του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) καθηγήτρια Έφη Μπάσδρα για την άμεση ανταπόκριση της ίδιας και του Ιδρύματος, καθώς και στον κύριο Ευάγγελο Ζαχαράκη Ειδικό Γραμματέα Ευρωπαϊκών Πόρων του Υπουργείου Παιδείας για την ουσιαστική ενίσχυση του δικτύου. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό Διευθυντή του CERN καθηγητή RolfHeuer και τους συνεργάτες του για την αποδοχή της πρότασης του ΙΚΥ και για την υποστήριξη τους στο δίκτυο CERNHERMES.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στον κύριο Αλέξανδρο Κοκολάκη, Διευθυντή Ανάπτυξης του δικτύου και Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης, για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει προκειμένου να βοηθήσει το δίκτυο και τον τόπο του.

 

 

Για το δίκτυο CERNHERMES

Δρ Ευαγγελία Δημοβασίλη
CERN

 

Σχετικοί ιστότοποι:

Ιστοσελίδα ΙΚΥ

Πρόγραμμα υποτροφιών υποψηφίων διδακτόρων του CERN

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εκτίναξη των εκφράσεων βίας στην εφηβεία: Υπάρχει λύση;

“Η βία είναι η μόνη λύση” Π.Ρ. 15 ετών “Ο...

ΠΟΕΔΗΝ: Με φωτογραφικά ντοκουμέντα αναδεικνύει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία

Tην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας της...

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχεί η απαισιοδοξία, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στη δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του...

Χατζηδάκης: «Σημαντική επιτυχία» η αποκρατικοποίηση της Εθνικής Τραπέζας

Ως «σημαντική επιτυχία για την ελληνική οικονομία» χαρακτηρίζει ο...