Έλληνες σα τον Βαρουφάκη σπάνε τα νεύρα του κ. Σουλτς

Κανένα σχόλιο

Η δήλωση αυτή δεν έρχεται από κάποιον σε κάποιο καφενείο, αλλά από τον Γερμανό πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον κ. Σουλτς. Ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι Έλληνες όπως Γιάνης Βαρουφάκης του σπάνε τα νεύρα και υποστήριξε ότι οι Έλληνες έχουν την ευθύνη να αποδεχθούν τη “βοήθεια” που τους προσφέρει η Ευρώπη.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF για το ενδεχόμενο ενός Grexit, ο Μάρτιν Σούλτς υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και σε όσους δεν συμφωνούν με τις ιδέες του. «Θέλω να πω κάτι για την ελληνική κυβέρνηση: Μερικές φορές, Έλληνες όπως ο κ. Βαρουφάκης ή κάποιος άλλος, μου σπάνε τα νεύρα», ανέφερε ο Σούλτς.

Και συνέχισε: «Οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις απέτυχαν. Εμείς έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις, τώρα, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της».

"Sponsored links"

Ωστόσο, υπερασπίστηκε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν δημιούργησε η ίδια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ακόμα, τόνισε ότι βρίσκονται μόλις έξη μήνες στη διακυβέρνηση της χώρας και είναι λογικό να μην έχουν βρει τα πατήματα τους.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενο Grexit, ο Σουλτς επανέλαβε ότι αυτό το σενάριο «θα οδηγούσε αυτομάτως σε έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σχετικά με την επικαιροποιημένη λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι ως εδώ», εννοώντας ότι έχει φτάσει στα όρια του, και επισήμανε πως οι Έλληνες έχουν την ευθύνη να αποδεχθούν τη βοήθεια που τους προσφέρει η Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Ευρωκοινοβουλίου και οι υπόλοιποι καλεσμένοι στην εκπομπή, μίλησαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας και των πιστωτών της, για τα νέα μέτρα που θέλουν οι δανειστές των Αθηνών αλλά και την πιθανότητα εξόδου από την ευρωζώνη. Θέμα της εκπομπής ήταν το μέλλον της Ευρώπης και στο πάνελ βρισκόταν και ο Γιώργος Χόνδρος, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live