14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Έλον Μασκ: Το ειρηνευτικό σχέδιο για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία – Τι απάντησε το Κίεβο και η Μόσχα

Ημερομηνία:

Μία ανάρτηση για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία έκανε ο Έλον Μασκ. Συγκεκριμένα, ο αμερικανός μεγιστάνας κάλεσε τους ακόλουθούς του στο Twitter αν συμφωνούν ή όχι.

Η ανάρτηση Μασκ

«Ουκρανία-Ρωσία ειρήνη:

  • Επανάληψη των δημοψηφισμάτων των προσαρτημένων περιοχών, υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ. Η Ρωσία φεύγει, αν αυτό θέλει ο λαός.
  • Η Κριμαία επίσημα μέρος της Ρωσίας, όπως ήταν από το 1783 (μέχρι το λάθος του Χρουστσόφ).
  • Εξασφαλισμένη η παροχή νερού στην Κριμαία.
  • Η Ουκρανία παραμένει ουδέτερη».

Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας σημείωσε ότι «αυτό θα είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα στο τέλος, το μόνο ερώτημα είναι πόσοι θα πεθάνουν ως τότε», καθώς και ότι «αξίζει να σημειωθεί ότι ένα πιθανό, αν και όχι πολύ πιθανό, αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης είναι ο πυρηνικός πόλεμος».

Η απάντηση Ποντόλιακ

Στην ανάρτηση έσπευσε να απαντήσει ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, ξεκαθαρίζοντας ότι, οι όροι που προτείνει ο Μασκ δεν θα γίνονταν αποδεκτοί από την Ουκρανία, ιδίως σε ό,τι αφορά την Κριμαία. Σε ανάρτηση – απάντηση, ο Ποντόλιακ ανέφερε: «Έλον Μασκ, υπάρχει ένα καλύτερο ειρηνευτικό σχέδιο:

  • Η Ουκρανία απελευθερώνει τα εδάφη της, συμπεριλαμβανομένης της προσαρτημένης Κριμαίας.
  • Η Ρωσία υφίσταται αποστρατιωτικοποίηση και υποχρεωτική αποπυρηνικοποίηση, ώστε να μην μπορεί πλέον να απειλήσει άλλους.
  • Οι εγκληματίες πολέμου περνούν από διεθνές δικαστήριο.

Να ψηφίσουμε»;

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας σχολιάζει την πρόταση του Μασκ για την Ουκρανία

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε αστειευόμενος τον ιδρυτή της Tesla και της SpaceX «σκιώδη πράκτορα» του Κρεμλίνου.

«Συγχαρητήρια στον Έλον Μασκ! Ωστόσο, ο σκιώδης πράκτορας μας έχασε την κάλυψή του. Αξίζει μια νέα θέση, γρήγορα. Το επόμενο tweet του θα είναι κάτι σαν… η Ουκρανία είναι ένα τεχνητό κράτος. Εν αναμονη…» έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Twitter , στα αγγλικά, το βράδυ της Δευτέρας.

Νέα δημοσκόπηση από Μασκ

Στη συνέχεια, ο Μασκ διεξήγαγε μια νέα δημοσκόπηση, ρωτώντας εάν «η βούληση των ανθρώπων που ζουν στο Ντονμπάς και την Κριμαία θα πρέπει να αποφασίσει εάν είναι μέρος της Ρωσίας ή της Ουκρανίας». Οι δύο Δημοκρατίες του Ντονμπάς, του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους από την Ουκρανία το 2014 και επί του παρόντος εντάσσονται επίσημα στη Ρωσία, ενώ η Κριμαία ψήφισε συντριπτικά υπέρ της επανένταξης στη Ρωσία το 2014 και έγινε αποδεκτή την ίδια χρονιά.

Με τον Μασκ να ισχυρίζεται ότι ο στρατός των τρολ ήταν ακόμα σε ισχύ, το 44% των ερωτηθέντων είπε ότι θα αρνούνταν σε αυτούς τους ανθρώπους την επιλογή. Ο Μασκ επικρίθηκε και πάλι επειδή υποτίθεται ότι παρεμπόδιζε την ουκρανική υπόθεση, αλλά ο δισεκατομμυριούχος στάθηκε στη θέση του.

«Υποθέτετε ότι θέλω να είμαι δημοφιλής. Δεν με νοιάζει» , απάντησε σε έναν κριτικό. «Με ενδιαφέρει ότι εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν άσκοπα για ένα ουσιαστικά πανομοιότυπο αποτέλεσμα».

"google ad"

«Η Ρωσία κάνει μερική κινητοποίηση» , εξήγησε. «Πηγαίνουν σε πλήρη πολεμική κινητοποίηση εάν η Κριμαία κινδυνεύει. Ο θάνατος και από τις δύο πλευρές θα είναι καταστροφικός». Προσθέτοντας ότι «η νίκη για την Ουκρανία είναι απίθανη σε ολοκληρωτικό πόλεμο» , προέτρεψε τον σχολιαστή «αν ενδιαφέρεστε για τον λαό της Ουκρανίας, αναζητήστε ειρήνη».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...