Έμποροι Κρήτης ενάντια στον Άδωνι Γεωργιάδη: Υποχωρείτε στις πιέσεις των πολυεθνικών

Κανένα σχόλιο

Με επιστολή της η Ομοσπονδία Εμπορικων Συλλόγων Κρήτης κατηγορούν τον  υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για τις ΚΥΑ με τις οποίες έδωσε τη δυνατότητα, τις Κυριακές, 16 και 23 Μαΐου, τα καταστήματα να είναι ανοικτά, σημειωνοντας ότι ο Υπουργος υποχωρεί μπροστά στις πιεσεις των πολυεθνικων πλήττοντας τα συμφέροντα των πολλων μικρών τοπικών καταστημάτων.

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή αναφερονται τα εξής:

“Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Το λιανικό εμπόριο Κρήτης διαμαρτύρεται έντονα.

Μετά από μία πρωτόγνωρη και έντονη κρίση, που έχει αποδιαρθρώσει την οικονομία και τις αγορές του λιανικού εμπορίου, με τον περισσότερο χρόνο να είναι κλειστό και με τις παρούσες δύσκολες συνθήκες, να καταδεικνύεται το αδικημένο κομμάτι του οικονομικού κυκλώματος, μέχρι σήμερα.

Με το άνοιγμα του λοιπόν, προσπαθούμε να ηρεμήσουμε, να αναδιοργανωθούμε και να κρατηθούμε.

Δυστυχώς, με τις συνεχείς ΚΥΑ για τα ανοίγματα των Κυριακών, κάτω από τις πιέσεις, των μεγάλων πολυεθνικών super markets, Jumbo, εκπτωτικών χωριών Mallς και ΣΕΛΠΕ, προκαλούνται μεγάλα προβλήματα στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, που τις οδηγούν στην έξοδο από την αγορά και δεν μπορείτε να καταλάβετε, ότι το λιανικό εμπόριο, είναι το κύτταρο των τοπικών οικονομιών, που δημιουργούν θέσεις εργασίας και εισοδήματα στα νοικοκυριά.

Εδώ στην Κρήτη, με οικονομικά κριτήρια και την φιλοσοφία των εκπτώσεων της αγοράς και χρησιμοποιώντας τον νόμο 4446/2016, καταφέραμε όλη η Κρήτη, με αποφάσεις της Περιφέρειας, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να είναι 1-15 Μαρτίου και ανοιχτά την πρώτη Κυριακή και 1-15 Σεπτεμβρίου και με την υποσημείωση, που είναι και η θέση όλης της Ελλάδας, ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν βοηθούν τις αγορές και αποδιοργανώνουν την οικονομική οργάνωση της αγοράς.

Στείλατε στις 7/5/2021 το μεσημέρι ΚΥΑ, ότι τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά στις 9/5/2021 και αντίστοιχα, στείλατε ΚΥΑ, το μεσημέρι στις 14/5/2021, ότι μπορούν να είναι ανοιχτά στις 16/05/2021 και 23/05/2021, οι οποίες και υπερισχύουν των περιφερειακών αποφάσεων.

Κύριε Υπουργέ, ενδίδετε στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα κάθε μορφής, ενάντια στις συντεταγμένες αγορές του λιανικού εμπορίου. Αφήστε να οργανωθούν, πάλι οι αγορές, μέσα από τις αρμονικές σχέσεις εργασίας, λιανεμπορίου και κοινωνίας.”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live