24.8 C
Chania
Wednesday, October 2, 2024

Ένας νέος συνεταιρισμός – πρότυπο στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Ένας συνεταιρισμός, ο οποίος λειτουργεί εδώ και μικρό χρονικό διάστημα στις Στάβιες, αποτελεί πρότυπο για τον τρόπο που πρέπει να εργάζονται τέτοιοι μηχανισμοί προς όφελος των αγροτών! Ο συνεταιρισμός στις Στάβιες, με αργά αλλά σταθερά βήματα κατακτά τις συνειδήσεις των αγροτων της περιοχής, οι οποίοι πλεον τον στηρίζουν.
Όμως και ο ίδιος ο συνεταιρισμός μεσα από σωστές και ορθολογικές κινήσεις έχει καταφέρει να στηρίζει έμπρακτα τους αγρότες-μέλη του, με οφέλη πολλαπλά για τον καθένα ξεχωριστά.

Ο αγροτικός συνεταιρισμός Σταβίων λοιπον ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη του να πληρώνονται μετρητοις σε τιμή αγοράς. Και όταν ολοκληρώθηκε η διαχείριση του ελαιολάδου έγινε και εκκαθάριση 30 λεπτά της τιμής αγοράς που πήραν.

Από αυτά, τα 10 λεπτά αποφασίστηκε από τα μέλη να παραμείνουν  στον συνεταιρισμό, ενώ τα άλλα 20 λεπτά εκταμιεύτηκαν και μπήκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Μια κίνηση, που δείχνει πως οι αγρότες- μέλη του συνεταιρισμού στηρίζουν έμπρακτα αυτή την προσπαθεια.

Σημειώνεται ότι η τιμή ελαιολάδου που δόθηκε από τον συνεταιρισμό για την πώληση του προϊόντος έφτασε τα 2.90 ευρώ το κιλό, την ώρα που η μέση τιμή είναι 2.60!

Αξίζει να επισημανθεί πως ο συνεταιρισμός, σε συνεργασία με καταστήματα γεωργικών εφοδίων και ειδών, όπως το κατάστημα “Τα πάντα για τον αγρότη ” εξασφάλισε έκπτωση για τα μέλη, προσφέροντας τους σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τις κανονικές όλα τα εφόδια, λιπάσματα που χρειάζονται.

Πηγή: www.paseges.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 28χρονος!

Ευχάριστα τα νέα που έρχονται από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο...

Κρήτη: Ζούσε σαν …ασκητής σε βουνά και σε κλειστά σπίτια για να γλιτώσει τη φυλακή

Σαν ασκητής ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη  45χρονος...

Νέες δράσεις από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

Κάλεσμα σε πικετοφορία και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα και...

Επιχείρηση διάσωσης Αμερικανού τουρίστα (ξανά) στη Σούγια

Μια επιχείρηση διάσωσης εκτυλίχθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης...