20.8 C
Chania
Monday, October 28, 2024

Ένας Πενταράκης βλέπει με τα μάτια ενός Σαρτζετάκη – Παιχνίδια ζωής μετά την ιστορική βεντέτα

Ημερομηνία:

Από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια που μπορεί να παίξει η ζωή σε έναν άνθρωπο ή σε μία οικογένεια, βίωσε πριν από λίγες ημέρες η οικογένεια του Ευτύχη Σαρτζετάκη.

Εμφανώς συγκινημένος περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη 101,5 και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη τις τρομερές συμπτώσεις που μπορεί να κρύβει η ζωή για τους ανθρώπους, προβάλλοντας την ίδια ώρα μία από τις πιο αληθινές και ανθρώπινες ιστορίες.

Ο Ευτύχης, γόνος της οικογένειας Σαρτζετάκηδων, της οικογένειας δηλαδή που από το 1941 έως και το 1956 ήταν σε βεντέτα με την οικογένεια των Πεντάρηδων ή Πενταράκηδων, περιέγραψε ότι πριν από λίγες ημέρες γνώρισε τον άνθρωπο που το 2003 έγινε λήπτης του ενός ματιού του αδελφού του Θοδωρή που έφυγε τότε από τη ζωή.

Εκείνες τις μέρες στο μακρινό 203 είχε γίνει γνωστό ότι θα γινόταν μία δωρεά οργάνων στο Ηράκλειο όμως αυτό που δεν μαθεύτηκε ποτέ και γίνεται γνωστό τώρα, είναι ότι ο λήπτης του ενός ματιού είναι γόνος της οικογένειας Πενταράκηδων!

Όπως εξήγησε ο Ευτύχης, πριν από λίγες ημέρες ένας ξάδελφός του ταξίδευε για τα Χανιά στον δρόμο κάποιος τοτ έκανε autostop. Εκείνος αποφάσισε να τον πάρει μαζί του για παρέα και καθώς μιλούσαν η ιστορία άρχισε να αποκαλύπτεται.

O άνθρωπος που είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο είπε μεταξύ άλλων στον ξάδελφο του Ευτύχη, αφού ο πρώτος του είχε πει ότι προέρχεται από την οικογένεια των Σαρτζετάκηδων, ότι βλέπει με τα μάτια ενός Σαρτζετάκη. Ο Ευτύχης, πληροφορήθηκε το γεγονός και αμέσως αναζήτησε και εντόπισε τον λήπτη του ματιού με τον οποίον και συναντήθηκε στα Χανιά πριν από λίγες ημέρες.

Από την πλευρά του ο Κώστας που έχει λάβει το ένα μάτι του αδελφού του Ευτύχη, εξιστόρησε ότι αμέσως μετά το χειρουργείο, είπε στη μητέρα του ότι βλέπει με το μάτι ενός Σαρτζετάκη. Εκείνη σοκαρίστηκε και το μόνο που κατάφερε να πει είναι ότι “πριν από χρόνια Σαρτζετάκηδες σκότωσαν τον αδελφό μου όταν ήταν 17 ετών και τώρα Σαρτζετάκηδες δίνουν ζωή στο παιδί μου”.

Σύμφωνα με τον Ευτύχη, ο λήπτης του ματιού που έχει λάβει το ένα μάτι του αδελφού του Θοδωρή, έχασε την όρασή του όταν ήταν 35 ετών από έκρηξη δυναμίτη.

Πρόκειται για μία συγκλονιστική ιστορία και εξέλιξη η οποία έρχεται συγκλονίσει την οικογένεια των Σαρτζετάκηδων καθώς όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας της αυστηρότητας του νόμου στις δωρεές οργάνων, ήταν αδύνατον να μάθουν ποιος είχε λάβει το μάτι του Θοδωρή το 2003.

Για την ιστορία, η βεντέτα μεταξύ Σαρτζετάκηδων και Πανταράκηδων, είναι η μεγαλύτερη και η πιο αιματηρή από όλες τις βεντέτες. Υπολογίζεται ότι από το 1941 έως και το 1956 σκοτώθηκαν λόγω αυτής, έως και 140 άνδρες μεταξύ των οποίων και ανήλικοι.

Κάθε δολοφονία Σαρτζέτη η Πεντάρη αποδιδόταν στην αντεκδίκηση των δύο οικογενειών.

Η βεντέτα έληξε και τυπικά το 1985 με την εκλογή του Χρήστου Σαρτζετάκης στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Διαβάστε σχετικά:

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρχεται ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε φορολογούμενο

Στη δημιουργία ψηφιακού φορολογικού φακέλου για κάθε Έλληνα φορολογούμενο προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή...

Κάτοικοι Λενταριανών κινητοποιούνται ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Οι κάτοικοι των Λενταριανών έχουν συστήσει επιτροπή αγώνα με...

Τον πρόδωσε η καρδιά του μέσα στο σπίτι του

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 53χρονος χθες Κυριακή,...

Εξαφάνιση 42χρονου: η εν διαστάσει σύζυγος η τελευταία επαφή του

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια ενός 42χρονου στο Ηράκλειο,...