18.8 C
Chania
Friday, October 18, 2024

Ένας πολίτης στο Ηράκλειο καθάρισε μόνος του την Πύλη Σαμπιονάρα

Ημερομηνία:

Ένας πολίτης στο Ηράκλειο ανέλαβε πρωτοβουλία και καθάρισε μόνος του την Πύλη Σαμπιονάρα, ένα ιστορικό μνημείο της πόλης.

Ο κ. Μαρίνος Τακιτζής, ο οποίος είχε γνωστοποιήσει το πρόβλημα με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, κατάφερε να μαζέψει μέσα σε δύο ώρες σκουπίδια δύο ετών.

Οι εικόνες που είχαν δημοσιευθεί από την κατάσταση της πύλης ήταν σοκαριστικές. Ο χώρος ήταν γεμάτος με σκουπίδια, τα οποία είχαν συσσωρευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η πρωτοβουλία του κ. Τακιτζή απέσπασε τα θετικά σχόλια των πολιτών, οι οποίοι εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών.

Πιο αναλυτικά στην ανάρτηση του ο κ. Μαρίνος Τακιτζής αναφέρει:

Καθαρισμός

“Σας έχω δείξει την Σαμπιοναρα,εδώ και δύο χρόνια,και πρόσφατα το ακόμα πιο μαύρο χάλι της
Πριν πέντε μέρες ένα παλληκάρι Christos Kozirakis βλέποντας τις φωτογραφίες που είχα δημοσιεύσει,ήρθε να με βρει να με ρωτήσει αν μπορεί να πάει να καθαρίσει γιατί ντρέπεται με αυτές τις εικόνες,και για τους Τουρίστες που βλέπουν και φωτογραφίζουν τόσα χρόνια Του είπα όχι,να πάνε να καθαρίσουν οι υπεύθυνοι.Αυτος όμως σήμερα με πήρε τηλ.αν μπορω να του πάω σακούλες γιατί καθαρίζει από το πρωί..

Καθαρισμός

Εγώ ήμουν σε μια αποστολή γκάλοπ που έκανα για άλλο θέμα και θα δείτε το απόγευμα..Ντράπηκα.. του είπα να έρθω να σε βοηθήσω,μου είπε αν θέλετε ελάτε.Πηγα λοιπόν και έμεινα άφωνος είχε μαζέψει επί 2 ώρες σκουπίδια δύο ετών.!!!!!!

Καθάρισε όλο τον εξωτερικό χώρο,αλλά ήθελε να πάρει το παιδί του από το σχολείο,και συνέχισα  εγώ..μέσα στην Πύλη..Η σκούπα του είχε σπάσει και με δυσκόλεψε, σακούλες δεν είχα άλλες,έτσι μάζεψα σε διάφορα σημεία τα σκουπίδια και τα άφησα να έρθουν οι υπεύθυνοι με κλιμάκιο να τα μαζέψουν,παντού κακά,σύριγγες,προφυλακτικά,σκουπίδια,έγινα ολομαγαριστος,πάτησα κακά,νευρίασα και άφησα την υπόλοιπη Πύλη η οποία είναι γεμάτη σκουπίδια,…Ας πάνε αυτοί να την καθαρίσουν ολόκληρη,και να πάρουν και τις δεκάδες σακούλες που μάζεψε το παιδί.Ενα εύγε στο παλληκάρι θελω από όλους μας,όσοι αγαπάμε την Πόλη μας.

Αν ήμουν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού θα είχα παραιτηθεί από Χτες”

Καθαρισμός

Καθαρισμός

Καθαρισμός

Καθαρισμός

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΑΑΣΕΒΕΧ καλεί σε αποχή από τις εκλογές του ΕΒΕΧ

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Χανίων (ΑΑΣΕΒΕΧ)...

Nέο μίνι γήπεδο μπάσκετ για τα παιδιά του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 18/10/2024, το μίνι γήπεδο μπάσκετ, που...