Ένα βήμα πριν το λουκέτο η Εντατική Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων

Κανένα σχόλιο

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αφήνουν να διαφανεί ότι στην πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι η κατάργηση της μονάδας στα Χανιά και η διατήρηση μόνο αυτής του Ηρακλείου που λειτουργεί στο ΠΑΓΝΗ. Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι το πρώτο βήμα έγινε με την υποβάθμιση της μονάδας των Χανίων σε μονάδα ενδιάμεσης νοσηλείας νεογνών. Αυτό σημαίνει πως τα νεογέννητα παιδιά της δυτικής Κρήτης εάν χρειάζονται άμεση εντατική νοσηλεία μεταφέρονται στο Ηράκλειο.

“Γολγοθάς” για δεκάδες οικογένειες
Δυόμισι και πλέον ώρες απαιτούνται προκειμένου μικρά παιδιά που χρίζουν άμεσης εντατικής παρακολούθησης, να έρθουν από τα Χανιά στο Ηράκλειο, αφού η μοναδική μονάδα εντατικής θεραπείας στη Δυτική Κρήτη μετά την υποβάθμιση της σε Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας υπολειτουργεί.
Η υποβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανιών έγινε το 2008. Η έλλειψη προσωπικού και οι αυξημένες ανάγκες έχουν φτάσει το υπάρχον νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στα όριά του. Όμως παρότι η μονάδα έχει φτάσει στο σημείο μηδέν η πρόσληψη των δυο νεογνολόγων που εκκρεμούν καθυστερεί. Το υπουργείο ελεώ μνημονίου δεν έχει δώσει καμιά επίσημη απάντηση.
“Μάχη” με την απόσταση και το… χρόνο
Όσοι εργάζονται στη μονάδα φοβούνται τα χειροτέρα λένε λόγω της μεγάλης απόστασης και του χρόνου που απαιτείται ώστε τα επείγοντα περιστατικά να φτάσουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Υπόθεση που τείνει να παγιωθεί. Αρκετοί φοβούνται ακόμη και την κατάργηση της υποβαθμισμένης μονάδας.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι και τον Μάιο του 2013, εισήχθησαν στη Μονάδα 961 νεογνά, εκ των οποίων τα 728 νοσηλεύτηκαν ενώ 233 νεογνά διακομίστηκαν στο Ηράκλειο.

“Κραυγή” αγωνίας από τους γονείς
Τα παράδοξο του ΕΣΥ, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μικρών παιδιών έχουν επισημάνει και οι Πολίτες της Δυτικής Κρήτης. Σε επιστολή τους προς τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη, τους πολιτευτές, τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τους εκλεγμένους εκπροσώπους στην Περιφέρεια και στους Δήμους των νομών Χανίων και Ρεθύμνου Κρήτης, ζητούν να εισηγηθούν συγκεκριμένες τροποποιήσεις στον νέο χάρτη Υγείας της Κρήτης, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η μοναδική μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών στην δυτική Κρήτη.

"Sponsored links"

Πηγή: reporter.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live