13.8 C
Chania
Tuesday, December 5, 2023

Ένα drone “έφερε” χρυσό βραβείο στο Πολυτεχνείο Κρήτης – “Χάλκινο” βραβείο και στο νοσοκομείο Χανίων

Ημερομηνία:

Τα Healthcare Business Awards θεσπίζονται και επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία, την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου Υγειάς.

Η Ερευνητική Ομάδα Χωρικών Πληροφοριακών Συστημάτων (SenseLAB Research Group)  του Εργαστηρίου Γεωδαισίας & Πληροφορικής των Γεωεπιστημών του Πολυτεχνείου Κρήτης, έλαβε το Gold (χρυσό) βραβείο στα Healthcare Business Awards

Το βραβείο αφορά στην κατηγορία: e-Health | Ψηφιακές εφαρμογές για τη διαχείριση / υποστήριξη μονάδων υγείας για την εφαρμογή Πρωτότυπο μη Επανδρωμένο Ιπτάμενο Όχημα σε Υπηρεσίας Υγείας.

Το πρωτότυπο μη επανδρωμένο όχημα που σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και παραμετροποιήθηκε από την ομάδα του SenseLAB, αφορά προσωποποιημένα drones τα οποία μπορούν να μεταφέρουν με ασφάλεια και ακρίβεια ιατρικά δείγματα, φάρμακα, και υγειονομικό υλικό σε δύσβατες ή και μολυσματικές περιοχές.

Η καινοτομία του μη επανδρωμένου οχήματος και της εφαρμογής που το συνοδεύει, είναι η αυτοματοποιημένη πλοήγησή του, η δυνατότητα αντίληψης του χώρου, η επιλογή της συμπεριφοράς του αυτόνομα επί της πτήσης και τέλος η πρότασή μας για μετάβαση της χρήσης των drones σε περιπτώσεις ανάγκης από κεντρική-υπηρεσιακή σε ανθρωπο-κεντρική και προσωποποιημένη.

Επίσης η συνεργασία του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων “Άγιος Γεώργιος” με το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TΙE Lab) της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης διακρίθηκε με το Bronze (χάλκινο) βραβείο στην κατηγορία Νοσοκομεία – Ιδιωτικές Κλινικές & Διαγνωστικά Κέντρα | Καινοτομία | Καινοτόμος εξοπλισμός ή ιατρική υπηρεσία, για το έργο “Σχεδιασμός Πολυαισθητητριακών Θεραπευτικών Περιβαλλόντων: Παρέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων Κρήτης” (Ομάδα εργασίας: Κωστής Ουγγρίνης, Αντώνης Κρασουδάκης, Άννα Κελεσίδη, Στράτος Γεωργουλάκης, Γιώργος Λύκος, Αναστασία Κατικαρίδη και Μαριρένα Κλαδευτήρα). Μέσα από μια διεπιστημονική προσέγγιση ο στόχος του έργου είναι η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών για την αναβάθμιση της ποιότητας αποθεραπείας των ασθενών. Η παρέμβαση αφορά συγκεκριμένα τη δημιουργία ενός χωρικά και τεχνολογικά ενισχυμένου θεραπευτικού περιβάλλοντος στο δωμάτιο αποθεραπείας ασθενών με βαριά εγκεφαλική βλάβη στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων.

Για πρώτη φορά εφέτος, τα Healthcare Business Awards θεσπίζονται και επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία, την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου Υγειάς.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης βραβεύτηκαν Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις, Επιχειρήσεις Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού, Νοσοκομεία-Ιδιωτικές Κλινικές-Διαγνωστικά Κέντρα, Συλλόγους Ασθενών, Ιατρικούς Συλλόγους-Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες, Πανεπιστήμια-Ερευνητικά Κέντρα-Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, MKO, εταιρείες e-Health, Start-ups στην Υγεία, καθώς και Εθνικές Πρωτοβουλίες για την Υγεία.

csm_Bronze_Health_Care_61c1ac7b0a

 14316980_10153947715633753_4375358520276110508_n 14370306_10153947714573753_7555743658368807021_n

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Αμερικανοί ναύτες χτύπησαν με μπουνιές και χαστούκια 15χρονες Χανιώτισσες

Για ακόμη μια φορά οι εκπρόσωποι του Αμερικάνικου στρατού...

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Αναβίωσε στο δικαστήριο η φρικτή υπόθεση του 2022

Άρχισε το πρωί της Δευτέρας (04/12) η εκδίκαση στο Μικτό...

ΚΚΕ: Το μόνο νέο στα πολύχρωμα τιμολόγια είναι η δυνατότητα να επιλέγουμε το χρώμα αφαίμαξης

«Την “ξύλινη γλώσσα” που επιστράτευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περί...