12.8 C
Chania
Thursday, December 25, 2025

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων προς Γκάγκα: Γιατί αφήσατε έξω το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων από την περιοδεία σας;

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων αναφέρεται προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα και τις θέτει μια σειρά ερωτήματα:

Γιατί αφήσατε έξω το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων από την περιοδεία σας στη Κρήτη κυρία συνάδελφε αναπληρώτρια Υπουργέ;

Γιατί δεν έρχεστε να συζητήσετε με τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων τα προβλήματα του;

Γιατί δεν έρχεστε να παρουσιάσετε το νέο νομοσχέδιο για την ΥΓΕΙΑ που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει;

Ίσως γιατί σαν πρώην νοσοκομειακός γιατρός και νυν υπουργός ντρέπεστε να κοιτάξετε στα μάτια τους συναδέλφους σας.

Ας τα πούμε λοιπόν εμείς στο κόσμο!!!

Συγκεκριμένα, το σχέδιο που παρουσίασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου:

  • Μείωση του προϋπολογισμού για τη δημόσια ΥΓΕΙΑ.
  • Νομοθέτηση της εισόδου ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία με καθεστώς μερικής απασχόλησης, προκειμένου να μην γίνουν προσλήψεις.
  • Λειτουργία απογευματινών χειρουργείων με όρους ιδιωτικούς, δηλαδή με τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος του χειρουργείου.
  • Δημιουργία νέου πλαισίου συνεργασίας των δημόσιων δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τις ιδιωτικές δομές ΠΦΥ, κατά συνέπεια ιδιώτες σε όλες τις φάσεις της δημόσιας Υγείας.
  • Διάλυση περιφερειακών νοσοκομείων και την υποβάθμισή τους σε Κέντρα Υγείας.
  • Εισαγωγή ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία κατόπιν έγκρισης από ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, με στόχο τη μείωση των εισαγωγών στις δημόσιες δομές και την αναγκαστική στροφή στις ιδιωτικές κλινικές για τις οποίες δε θα απαιτείται έγκριση.
  • Αποκλειστική συνταγογράφηση σε ανασφάλιστους ασθενείς μόνο από δημόσιες δομές.

Κατά τα άλλα όλα καλά στο Νοσοκομείο μας, όπως και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας δύο χρόνια με τη πανδημία να συνεχίζει…

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σπάνιο έγχρωμο βίντεο – ντοκουμέντο με τον Κισαμίτη σπουδαίο βιολιστή Νικόλαο Χάρχαλη

Ο Νικόλαος Χάρχαλης (πραγματικό όνομα Νικόλαος Χαρχαλάκης) (1884-1974) γεννήθηκε...

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ 3.000 “ιδιοκτήτες” για επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο πλαίσιο των διασταυρώσεων, που πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή...

Η σοκολάτα μπορεί να εξαφανιστεί μέχρι το 2050 – Υπάρχει υποκατάστατο;

Η σοκολάτα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «κλιματικό βαρόμετρο», καθώς τα ακραία καιρικά...