22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Έξαλλοι οι Τούρκοι με τα τεστ DNA που τους βγάζουν… Έλληνες!

Ημερομηνία:

Σε μποϊκοτάζ του Ancestry.com καλεί τους Τούρκους μια διαδικτυακή ερευνητική ομάδα της γειτονικής χώρας.

Το Turkish DNA Project είναι μια διαδικτυακή ομάδα γενεαλογικών ερευνών Τουρκικών συμφερόντων που σκοπό έχει να βοηθήσει τους Τούρκους να μάθουν για την καταγωγή τους.

Με πρόσφατο tweet της η ομάδα κάλεσε τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν την εταιρεία γενεαλογικών ερευνών Ancestry.com καθώς όπως υποστηρίζει επιχειρεί να δαιμονοποιήσει τον Τουρκικό λαό και να απονομιμοποιήσει την παρουσία του στην Τουρκία και όχι να δώσει πληροφορίες για την γενετική δομή του”.

Όλα ξεκίνησαν όταν όλο και περισσότεροι πολίτες της Τουρκίας που έκαναν τεστ DNA για να μάθουν την γενεαλογική τους καταγωγή, λάμβαναν αποτελέσματα που όχι μόνο δεν καταδείκνυαν την καταγωγή τους από τα Τουρκικά φύλα της κεντρικής Ασίας αλλά αντιθέτως τους ήθελαν να είναι ντόπιοι, βιαίως στις περισσότερες περιπτώσεις εκτουρκισμένοι πληθυσμοί. Οι περισσότεροι δε εξ αυτών ανακαλύπτουν πως η σκούφια τους κρατά από την Ελλάδα.

Μάλιστα, στο πακέτο των αποτελεσμάτων που αποστέλλει στους πελάτες της η Ancestry.com, υπάρχει και μια σύντομη αλλά περιεκτικότατη ιστορική αναδρομή για τα βίαια γεγονότα που ανάγκασαν τους Έλληνες του Πόντου να υιοθετήσουν την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα και ακόμα και να ασπαστούν το Ισλάμ για να έχουν περισσότερες ευκαιρίες στην τουρκική κοινωνία, ενώ δεν παραλείπεται η αναφορά στην Αρμενική γενοκτονία.

Η Turkish DNA Project προσπάθησε να απαντήσει με την δημιουργία του hashtag #BoycottAncestryDNA το οποίο -η αλήθεια είναι- δεν πήγε και πολύ καλά, και την ανάρτηση φανταστικών (κυριολεκτικά) διαγραμμάτων και στατιστικών τα οποία είχαν την τύχη του αρχικού tweet, δηλαδή διεγράφησαν.

Το θέμα όμως κίνησε το ενδιαφέρον αρκετών χρηστών του Twitter, ανάμεσα τους και Τούρκους, που δεν έχασαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν λιγάκι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ