16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Έξι νέα, τελευταίας τεχνολογίας, απορριμματοφόρα και 1.300 νέοι πράσινοι κάδοι, στην καθημερινή «μάχη» για την καθαριότητα του Δήμου Χανίων

Ημερομηνία:

Η παρουσίαση τωνέξι νέων τελευταίας τεχνολογίας απορριμματοφόρων οχημάτωνκαι 1.300 νέων κάδων απορριμμάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα 28/02/2022, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Μιχάλη Τσουπάκη.Στηνεπίσημη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο των Τεχνικών Συνεργείων του Δήμου Χανίων στη Χαλέπα, παρευρέθηκαν και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος,Πρασίνου & Καθαριότητας, Κατερίνα Κατσιαγάννη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η προμήθεια των νέων απορριμματοφόρων, συνολικού ύψους 902.720 ευρώ, πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Προγράμματος «Φιλόδημος» και αφορά σε:

  • 4 νέα μεγάλα απορριμματοφόρα, χωρητικότητας 16 κ.μ
  • 2 νέα μεσαία απορριμματοφόρα, χωρητικότητας 6 κ.μ.

Όπως έγινε γνωστό, στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» εντάσσεται και η προμήθεια των 1.300 πλαστικών κάδων απορριμμάτων, τους οποίους παρέλαβε ήδη η Υπηρεσία και θα χρησιμοποιηθούν για την αντικατάσταση των φθαρμένων κάδων σε όλη την έκταση του Δήμου Χανίων, ενώ αναμένονται ακόμα 850 περίπου μεταλλικοί κάδοι. Σε διαγωνιστικό στάδιο βρίσκεται και η απόκτηση δύο ακόμα απορριμματοφόρων, ενός αυτοκινούμενου πλυντηρίου κάδων και ενός οχήματος πολλαπλών χρήσεων για την αποκατάσταση της ασφάλτου και την επισκευή δρόμων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκηςτόνισε: «Παρά τις όποιες δυσκολίες, ο στόχος μας για μια πόλη πιο καθαρή γίνεται πραγματικότητα. Με την προσθήκη νέων οχημάτων καθαριότητας και νέων κάδων απορριμμάτων, βήμα-βήμα δημιουργούμε μια πόλη πιο καθαρή, πιο φιλική για το περιβάλλον, τους πολίτες αλλά και τους ανθρώπους της καθαριότητας».

«Σήμερα παραλαμβάνουμε τα έξι καινούργια απορριμματοφόρα του Δήμου Χανίων, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος καιείμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς εκπληρώνεται ένας από τους στόχους της δημοτικής αρχής, που δεν είναι άλλος από το να προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας να αντικαταστήσουμε το μεγαλύτερο κομμάτι, αν όχι όλο, του στόλου καθαριότητας του Δήμου Χανίων» επισήμανε ο Αντιδήμαρχος, ΜιχάληςΤσουπάκηςσε δηλώσεις του, με το πέρας της παρουσίασης των νέων οχημάτων, ενώ τόνισε πως «τα νέα απορριμματοφόρα είναισύγχρονα, αυτόματα οχήματα, με καινούργια συστήματα και πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην καλύτερη και πιο ασφαλή αποκομιδή και τελικά στην καλύτερη εικόνα της καθαριότητας του Δήμου Χανίων».

Σε δηλώσεις της,η Προϊσταμένη της Δ/νσης Πρασίνου, Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Κατερίνα Κατσιαγάννη, τόνισε πως: «Κύριοι στόχοι της Διεύθυνσής μας, που σταδιακά υλοποιούνται, αφορούν στην αντικατάσταση του παλιού μηχανολογικού εξοπλισμού, στον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων, στη βελτίωση του συστήματος της αποκομιδής και στη βελτίωση της διαχείρισης των σύνθετων απορριμμάτων, στην εξοικονόμηση των πόρων και τέλος στην μεγαλύτερη ασφάλεια των συναδέλφων μας, εργατών και οδηγών, που είναι στο δρόμο καθημερινά» ενώ ανακοίνωσε την πρόσφατηένταξη στο Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, για την προμήθεια εξοπλισμού ως προς διαλογή στην πηγή βιοαποβλήτων και την συλλογή βιοαποβλήτων& χαρτιού.

Τέλος, για τις καινοτόμες τεχνικές προδιαγραφές και τα οφέλη των νέων απορριμματοφόρων παρουσίασε ο υπεύθυνος Διαχείρισης- Συντήρησης των οχημάτων του Δήμου Χανίων, Νίκος Βλαμάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...