15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έξω ακόμα κι αν είσαι θετικός: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που καταργεί την καραντίνα για όσους νοσούν με κορωνοϊό

Ημερομηνία:

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια άνθρωποι έχουν νοσήσει. Ωστόσο η πολιτικής μηδενικής ανοχής έχει αρχίσει και καταργείται στην Κίνα και στην Ευρώπη, πλέον, τα μέτρα χαλαρώνουν και άλλο.

Πλέον καταργείται και η καραντίνα για όσους νοσούν. Συγκεκριμένα, η Δανία γίνεται η πρώτη χώρα που καταργεί την απομόνωση για τους αρρώστους. Η απόφαση πάρθηκε χάρη στα υψηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης των λεγόμενων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της σκανδιναβικής χώρας.

«Στο εξής, δεν θα υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις για να παραμείνουμε απομονωμένοι ύστερα από ένα θετικό διαγνωστικό τεστ για Covid-19», αναφέρει η ανακοίνωση της υγειονομικής αρχής Sundhedsstyrelse που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας της Δανίας.

Τον Φεβρουάριο η σκανδιναβική χώρα ήταν από τις πρώτες στην Ευρώπη που ήρε τους περιορισμούς για την πανδημία, αλλά εξακολούθησε να συνιστά την καραντίνα σε όσους διαγιγνώσκονταν θετικοί στη νόσο που προκαλεί ο κορονοϊός.

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που χρειάστηκαν νοσηλεία παρέμεινε σταθερός καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και οι υγειονομικές αρχές της Δανίας αναμένουν μόνο μια «μικρή αύξηση» τον χειμώνα, εκφράζοντας ικανοποίηση για το επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού και το υψηλό ποσοστό των πολιτών άνω των 50 ετών που έχει ήδη εμβολιαστεί με αναμνηστικές δόσεις.

Στη χώρα των 5,9 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν 3,4 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας.

Ο προληπτικός έλεγχος συνιστάται πλέον μόνο σε πολίτες που έχουν εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα, προκειμένου να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας συμβουλεύουν πάντως: «Θα πρέπει να μείνετε στο σπίτι εάν είστε άρρωστοι, ανεξαρτήτως εάν νομίζετε πως πρόκειται για Covid-19, γρίπη ή άλλη λοίμωξη του αναπνευστικού».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ