24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

«Έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Αποχή από τις ευρωεκλογές»

Ημερομηνία:

Της Ελένης Δαμαλή *

Για το ΚΚΕ(μ-λ),η προοπτική των νέων,του λαού συνολικά δεν χωρά στις ευρωκάλπες. Η “προοπτική” που υπόσχονται στο περιβάλλον της λεγόμενης ενωμένης Ευρώπης δεν έχει καμία σχέση με τις αγωνίες και τις ελπίδες μας.

Στην ψεύτικη δημοκρατία της ΕΕ, που μας καλούν να την νομιμοποιήσουμε με τη ψήφο μας στις ευρωκάλπες:

-οι φωνές που αντιστέκονται στις επιλογές της φιμώνονται(οι διαδηλώσεις ,ο συνδικαλισμός και κάθε μορφή πάλης έχουν βγεί εκτός νόμου)·

– στα πρότυπα της έχουν χτιστεί όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας που δεν εξασφαλίζουν κανένα δικαίωμα·

-στην ευθυγράμμιση με τις επιλογές της στηρίζεται οτιδήποτε συμβαίνει σήμερα στην εκπαίδευση με τους ταξικούς φραγμούς, την εντατικοποίηση, το γκρέμισμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, το πέταγμα χιλιάδων μαθητών εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

-Αυτό είναι το οικοδόμημα που έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο για πρόσφυγες και μετανάστες.

-Για την ΕΕ που είναι συνένοχη για το διαρκές μεκέλεμα των λαών από την Ουκρανία, την Παλαιστίνη, τη Μέση Ανατολή μέχρι την Αφρική και τα Βαλκάνια, οι ζωές μας προορίζονται για τις πολεμικές τους μηχανές.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε μια σειρά χώρες στην Ευρώπη, οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι αγρότες βγαίνουν ξανά και ξανά στο δρόμο για να παλέψουν για τα δικαιώματα τους. Διαδηλώνουν μαζικά για την υπεράσπιση του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Αυτοί οι αγώνες δείχνουν το δρόμο που χρειάζεται να βαδίσουν εργαζόμενοι και νεολαία.

Στο εκλογικό φιάσκο λοιπόν, που μας καλούν να συμμετέχουμε, τις ευρωεκλογές, (και να νομιμοποιήσουμε έτσι αυτό το μηχανισμό που ευθύνεται για μια σειρά στα χτυπήματα στα δικαιώματα μας, την Ευρωπαϊκή Ένωση) να ΑΠΕΧΟΥΜΕ.

Σε αυτή τη διαδικασία που στήνουν προκειμένου να καθυποτάξουν την λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια από τη μία αλλά και να εμπεδώσουν στο λαό την εξάρτηση από την ΕΕ ως μονόδρομο από την άλλη, να επιλέξουμε την πολιτική στάση της Αποχής.

Η πολιτική πράξη της ΑΠΟΧΗΣ να αποτελέσει δήλωση ενεργητικής συμμετοχής στους αγώνες που έρχονται ενάντια στους ευρωπαϊκούς μονόδρομους και τα αδιέξοδα που μας έχουν επιβάλλει. Οι νέοι εργαζόμενοι , οι φοιτητές , οι μαθητές να μην αποδεχτούμε το μαύρο ευρωπαϊκό μέλλον που μας υπόσχονται. Η προοπτική μας είναι έξω από την ΕΕ, στους καθημερινούς αγώνες για ζωή με δικαιώματα.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕ-ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ!

Χανιά ,  5-6-2024

 

*μέλος του ΚΚΕ(μ-λ)

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ