27.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Έξω πέσανε ξανά τα προγνωστικά μοντέλα – “Μαλακή” η κακοκαιρία στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Η προετοιμασία ήταν μεγάλη και ο συντονισμός “χειρουργικός”, ενόψει της επέλασης του προβλεπόμενου χιονιά. Ωστόσο η κακοκαιρία Avgi αποδείχθηκε … μαλακή στην Κρήτη, με τα προγνωστικά μοντέλα να “πέφτουν έξω”.

Ως αυτή την ώρα η κακοκαιρία δεν έχει δείξει “σκληρό πρόσωπο”, με χιονοπτώσεις να καταγράφονται στον Ομαλό και σε μικρό βαθμό στα Αμιρά και στον Ομαλό Βιάννoυ, ενώ στα μέρη όπου παραδοσιακά “το στρώνει” – Ανώγεια και Οροπέδιο Λασιθίου – η χιονόπτωση είναι ήπια και δεν προκλήθηκαν προβλήματα.

Συγκεκριμένα στο Οροπέδιο Λασιθίου, έχει περίπου 5-10 εκατοστά χιονιού, ενώ πολύ είναι το χιόνι στους Ποτάμους. Πολύ ισχυροί είναι οι άνεμοι, δυσχεραίνοντας και τις μετακινήσεις, ενώ συστήνεται η αποφυγή των μετακινήσεων όταν δεν είναι απαραίτητο.

Στον Αποκόρωνα Χανίων, κεραυνός έπεσε σε σπίτι σήμερα το πρωί, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει κάποιος, ενώ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, μία πτήση από τη Θεσσαλονίκη χθες προσγειώθηκε τελικά στην Αθήνα αντί του Ηρακλείου.

Ολισθηρότητα του οδικού δικτύου προς οροπέδιο Αρμένων και βόρειο οδικό άξονα

Το οδικό δίκτυο από Παπαγιαννάδες προς οροπέδιο Αρμένων, αλλά και σε άλλα σημεία του βόρειου οδικού άξονα, παρουσιάζει αυξημένη ολισθηρότητα λόγω του πρωινού παγετού που έχει δημιουργηθεί σε ορισμένα σημεία του οδοστρώματος, που ήταν και η αιτία εκτροπής του λεωφορείου της γραμμής του ΚΤΕΛ . Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς που κινούνται στα συγκεκριμένα οδικά δίκτυα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Σητείας Γιάννη Δασκαλάκη.

Οροπέδιο Αρμένων

Παρεμβάσεις εκχιονισμού εκτελούνται και στο οδικό δίκτυο από Αμιρά έως τη θέση Κερά Άνω Βιάννου, με μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου). Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται στους οδηγούς, στο συγκεκριμένο τμήμα λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Χιονόπτωση σημειώνεται ανά διαστήματα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

cretalive.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Πυρ ομαδόν» στην κυβέρνηση για οργανωμένο έγκλημα και υποκλοπές

Με το σκάνδαλο των υποκλοπών και των νέων αποκαλύψεων που ήρθαν...

Tροχαίο με εγκατάλειψη στα Χανιά: Κινδυνεύει να χάσει το πόδι του δικυκλιστής

Να διωχθεί για κακούργημα ζητά η οικογένεια του θύματος τροχαίου ατυχήματος,...

Τι ανακοίνωσε για τον νέο δικαστικό χάρτη από τα Χανιά ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στα...