Έπεσαν οι υπογραφές για έργα παλιών κτηρίων στην παλιά πόλη Χανίων

Κανένα σχόλιο

Υπεγράφησαν χθες Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013, στο Δημαρχείο Χανίων από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και την εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας οι συμβάσεις για την υλοποίηση δύο ακόμα νέων έργων στην παλιά πόλη των Χανίων.
Πρόκειται για το έργο αποκατάσταση του κτιρίου του πρώην Ρώσικου Στρατώνα για τη στέγαση Κέντρου Αναβίωσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων. O προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 237,982.74 €.

Το δεύτερο έργο αφορά στην αποκατάσταση Δημοτικών Κτιρίων παρόδου Κανεβάρο για τη Στέγαση και Λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού, προϋπολογισμού 317.309,20 €.

Και τα δύο έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτούνται μέσω του «Ε.Π. «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013».

"Sponsored links"

Αποκατάσταση κτιρίου πρ. Ρώσικου Στρατώνα

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου της αποκατάστασης του κτιρίου του πρώην Ρώσικου Στρατώνα, προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης του ισόγειου, λιθόκτιστου κτιρίου εμβαδού περίπου 100 τ.μ., που βρίσκεται στο Δυτικό Ανάχωμα των Ενετικών Οχυρώσεων, ούτως ώστε στη συνέχεια να φιλοξενήσει ένα πρότυπο Κέντρο Αναβίωσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων.

Αποκατάσταση δημοτικών κτιρίων παρόδου Κανεβάρο 

Όσον αφορά το έτερο έργο αυτό περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης και λειτουργικής ενοποίησης δύο λιθόκτιστων κτιρίων ιδιοκτησίας του Δήμου Χανίων συνολικού εμβαδού περίπου 90 τ.μ., που βρίσκονται επί της παρόδου Κανεβάρο ούτως ώστε στη συνέχεια να στεγαστεί στον εκεί χώρο Συμβουλευτικός Σταθμός.

Στο σταθμό θα υλοποιούνται από το Δήμο και το ΔΟΚΟΙΠΠ προγράμματα πρόληψης αγωγής υγείας, ενημέρωσης και συμβουλευτικής σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες όπως γυναίκες, νέοι, άνεργοι, μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κ.α.

Το εν λόγω έργο στο σύνολό του, είναι αλληλένδετο με τη δράση της προμήθειας Κινητής Μονάδας του Συμβουλευτικού Σταθμού, που είναι επίσης ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και θα αποτελεί τον υποστηρικτικό μηχανισμό για την υλοποίηση προγραμμάτων συμβουλευτικής και ευαισθητοποίησης, που θα σχεδιάζονται στον χώρο του Σταθμού. Η συγκεκριμένη δράση βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης της δημοπράτησης.

Μ. Σκουλάκης: «Πολύ σημαντικό το έργο που έχει γίνει στην Παλιά Πόλη»

Την ικανοποίηση του για τις υλοποιούμενες παρεμβάσεις από πλευράς Δήμου για την αναβάθμιση της περιοχής της Παλιάς Πόλης εξέφρασε με δηλώσεις – στο πλαίσιο υπογραφής της σύμβασης – ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης. Ο κ. Σκουλάκης τόνισε πως προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι «η αποκατάσταση και προστασία των ιστορικών στοιχείων της παλιάς πόλης, η ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού της χαρακτήρα, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η τόνωση των κοινωνικοοικονομικών δραστηριοτήτων εντός αυτής».

Παράλληλα στάθηκε στην πολύ σημαντική δουλειά – όπως τη χαρακτήρισε – που γίνεται από τη δημοτική αρχή στον τομέα αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων τα τελευταία δυόμισι χρόνια καθώς ο συνολικός αριθμός των ενταγμένων έργων του Δήμου Χανίων στο Ε.Σ.Π.Α. (τομεακά προγράμματα και ΠΕΠ Κρήτης), για την περίοδο 2011-2013, ανέρχεται έως σήμερα σε 42 έργα, π/υ άνω των 54 εκατ. ευρώ χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται τα έργα των άλλων Δήμων του νομού – άνω των 20 σε αριθμό – που ο Δήμος Χανίων -μέσω των υπηρεσιών του- υποστηρίζει και επιβλέπει σε τεχνικό επίπεδο.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live