Έπεσε η κυβέρνηση στη Βουλγαρία λόγω Πούτιν

Κανένα σχόλιο

Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Κιρίλ, Πέτκοφ, έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης την Τετάρτη (22/6), αυξάνοντας την προοπτική βαθύτερης πολιτικής αναταραχής στη Βαλκανική χώρα, η οποία διενήργησε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις το προηγούμενο έτος.

Περίπου 123 βουλευτές από τους 239 στο κοινοβούλιο καταψήφισαν την κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι ο Πέτκοφ, ανέλαβε την εξουσία μόλις πριν από έξι μήνες, και επιλέχθηκε από τον λαό της Βουλγαρίας ώστε να πατάξει την αχαλίνωτη διαφθορά, ενώ έστρεψε την Σόφια σφόδρα κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η ψηφοφορία επισπεύσθηκε από τον Σλάβι Τριφόνοφ, ο οποίος απέσυρε το κόμμα του από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Ο Τριφόνοφ αναφέρει ότι έχει διαφωνίες σχετικά με τον προϋπολογισμό και κατηγορεί τον Πέτκοφ ότι ακολουθεί πολύ ήπια γραμμή για να επιτρέψει στη Βόρεια Μακεδονία να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ.

"Sponsored links"

Ακολουθώντας πιστά το αμερικανικό μοντέλο, η Βουλγαρία στράφηκε εναντίον του Πούτιν. Μολονότι η χώρα ήταν κάποτε ένας από τους στενότερους συμμάχους της Μόσχας, έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ψήφισε υπέρ των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της.

Πέτκοφ: Τέσσερα άτομα βρίσκονται πίσω από την ψήφο δυσπιστίας

«Ο πραγματικός λόγος για αυτήν την ψήφο δυσπιστίας είναι τέσσερα άτομα». Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψηφοφορία δυσπιστίας στην αίθουσα της Ολομέλειας.

«Ο Μπορίσοφ φοβάται ότι θα έρθει δικαιοσύνη. Ο Πεέφσκι φοβάται ότι οι εταιρείες του δεν θα πάρουν αυτά τα χρήματα, η κυρία Μιτροφάνοβα δεν είναι τρομακτική και μερικές φορές μπορεί να μην ακούγονται όσα λέει.

Το αύριο εξαρτάται από εσάς. Μην επιτρέψετε στη βουλγαρική πολιτική, να εξαρτάται από τέσσερα μηνύματα κειμένου, από τέσσερα άτομα που δεν βρίσκονται σε αυτήν την αίθουσα», είπε ο Πέτκοφ.

«Δεν ανέφερα ακόμα από ποιον θα είναι το τέταρτο μήνυμα – από τον Σλάβι Τριφόνοφ», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον ιστότοπο Novinite.com.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live