21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έρευνα: Βρέθηκε το «κλειδί» για «υπερ-ανοσία» έναντι του κορονοϊού;

Ημερομηνία:

Μερικοί άνθρωποι που προσβάλλονται από τον Covid-19 και εμβολιάζονται αργότερα αναπτύσσουν απίστευτα ισχυρή ανοσία, ανέφεραν ερευνητές.

Τα αντισώματα που παράγονται σε αυτά τα άτομα είναι τόσο ισχυρά που εξουδετερώνουν και τις έξι παραλλαγές, καθώς και άλλους κορωνοϊούς, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα.

Οι ίδιοι άνθρωποι, με αυτόν τον τύπο ανοσίας, θα μπορούσαν ακόμη και να έχουν «κάποιο βαθμό προστασίας από ιούς που μοιάζουν με SARS και που δεν έχουν μολύνει ακόμη ανθρώπους», δήλωσε ο Paul Bieniasz, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο Rockefeller που ηγήθηκε της έρευνας.

Το φαινόμενο είναι γνωστό με διαφορετικά ονόματα στην επιστημονική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της «υπεράνθρωπης ανοσίας» και της «υβριδικής ανοσίας». Γράφοντας στο περιοδικό Science τον περασμένο μήνα, ο ανοσολόγος Shane Crotty είπε ότι αυτή η ανοσία «φαίνεται να είναι εντυπωσιακά ισχυρή».

Η Θεοδώρα Χατζηιωάννου, του Πανεπιστημίου Rockefeller, εξήγησε ότι «τα αντισώματα στο αίμα αυτών των ανθρώπων μπορούν ακόμη και να εξουδετερώσουν τον SARS-CoV-1, τον πρώτο κορονοϊό, που εμφανίστηκε πριν από 20 χρόνια. Αυτός ο ιός είναι πολύ, πολύ διαφορετικός από τον SARS-CoV-2 ».

Η επιστήμονας ήταν αισιόδοξη για τα ευρήματα της μελέτης που συνέγραψε με τον συνάδελφό της Bieniasz τον περασμένο μήνα. «Υπάρχει πολλή έρευνα που επικεντρώνεται τώρα στην εύρεση ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό που θα προστατεύει από όλες τις μελλοντικές παραλλαγές. Τα ευρήματά μας λένε ότι το έχουμε ήδη ».

Ωστόσο, η κυρία Χατζηιωάννου αναγνώρισε ότι το φαινόμενο δεν έχει μελετηθεί ευρέως, με τα δεδομένα της να προέρχονται από μόλις 14 ασθενείς. Αλλά είχε κοινά αποτελέσματα σε αυτούς σε ό,τι αφορά στην ισχυρή ανοσία.

Η έρευνά της εξέτασε ασθενείς που είχαν λοίμωξη Covid-19 το 2020 και αργότερα έλαβαν και τις δύο δόσεις εμβολίου mRNA όπως το Pfizer και το Moderna.

Η φυσική ανοσία που δημιουργήθηκε από την προηγούμενη μόλυνση αυτών των ατόμων ενισχύθηκε από την προστασία που έδωσαν τα εμβόλια, γεγονός που ενίσχυσε την ικανότητα του ανοσοποιητικού τους συστήματος να πολεμήσει τον ιό.

«Με βάση όλα αυτά τα ευρήματα, φαίνεται ότι το ανοσοποιητικό σύστημα τελικά θα έχει το πλεονέκτημα έναντι αυτού του ιού», δήλωσε ο Bieniasz. «Και αν είμαστε τυχεροί, ο SARS-CoV-2 θα πέσει τελικά σε αυτήν την κατηγορία ιών που μας προκαλεί μόνο ένα ήπιο κρυολόγημα».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...