Έρευνα: Βρέθηκε το «κλειδί» για «υπερ-ανοσία» έναντι του κορονοϊού;

Κανένα σχόλιο

Μερικοί άνθρωποι που προσβάλλονται από τον Covid-19 και εμβολιάζονται αργότερα αναπτύσσουν απίστευτα ισχυρή ανοσία, ανέφεραν ερευνητές.

Τα αντισώματα που παράγονται σε αυτά τα άτομα είναι τόσο ισχυρά που εξουδετερώνουν και τις έξι παραλλαγές, καθώς και άλλους κορωνοϊούς, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα.

Οι ίδιοι άνθρωποι, με αυτόν τον τύπο ανοσίας, θα μπορούσαν ακόμη και να έχουν «κάποιο βαθμό προστασίας από ιούς που μοιάζουν με SARS και που δεν έχουν μολύνει ακόμη ανθρώπους», δήλωσε ο Paul Bieniasz, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο Rockefeller που ηγήθηκε της έρευνας.

"Sponsored links"

Το φαινόμενο είναι γνωστό με διαφορετικά ονόματα στην επιστημονική κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της «υπεράνθρωπης ανοσίας» και της «υβριδικής ανοσίας». Γράφοντας στο περιοδικό Science τον περασμένο μήνα, ο ανοσολόγος Shane Crotty είπε ότι αυτή η ανοσία «φαίνεται να είναι εντυπωσιακά ισχυρή».

Η Θεοδώρα Χατζηιωάννου, του Πανεπιστημίου Rockefeller, εξήγησε ότι «τα αντισώματα στο αίμα αυτών των ανθρώπων μπορούν ακόμη και να εξουδετερώσουν τον SARS-CoV-1, τον πρώτο κορονοϊό, που εμφανίστηκε πριν από 20 χρόνια. Αυτός ο ιός είναι πολύ, πολύ διαφορετικός από τον SARS-CoV-2 ».

Η επιστήμονας ήταν αισιόδοξη για τα ευρήματα της μελέτης που συνέγραψε με τον συνάδελφό της Bieniasz τον περασμένο μήνα. «Υπάρχει πολλή έρευνα που επικεντρώνεται τώρα στην εύρεση ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό που θα προστατεύει από όλες τις μελλοντικές παραλλαγές. Τα ευρήματά μας λένε ότι το έχουμε ήδη ».

Ωστόσο, η κυρία Χατζηιωάννου αναγνώρισε ότι το φαινόμενο δεν έχει μελετηθεί ευρέως, με τα δεδομένα της να προέρχονται από μόλις 14 ασθενείς. Αλλά είχε κοινά αποτελέσματα σε αυτούς σε ό,τι αφορά στην ισχυρή ανοσία.

Η έρευνά της εξέτασε ασθενείς που είχαν λοίμωξη Covid-19 το 2020 και αργότερα έλαβαν και τις δύο δόσεις εμβολίου mRNA όπως το Pfizer και το Moderna.

Η φυσική ανοσία που δημιουργήθηκε από την προηγούμενη μόλυνση αυτών των ατόμων ενισχύθηκε από την προστασία που έδωσαν τα εμβόλια, γεγονός που ενίσχυσε την ικανότητα του ανοσοποιητικού τους συστήματος να πολεμήσει τον ιό.

«Με βάση όλα αυτά τα ευρήματα, φαίνεται ότι το ανοσοποιητικό σύστημα τελικά θα έχει το πλεονέκτημα έναντι αυτού του ιού», δήλωσε ο Bieniasz. «Και αν είμαστε τυχεροί, ο SARS-CoV-2 θα πέσει τελικά σε αυτήν την κατηγορία ιών που μας προκαλεί μόνο ένα ήπιο κρυολόγημα».

tvxs.gr

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live