Έρευνα: Η μάχη της Περιφέρειας – Επανεκλογή Αρναουτάκη αλλά με σημαντική πτώση ποσοστών

Κανένα σχόλιο

Μία σκληρή μάχη αναμένεται να δοθεί στις Περιφερειακές εκλογές, όπως αποτυπώνεται από τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει σήμερα το airetos.gr. Σύμφωνα με αυτά, στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας το παιγνίδι φαίνεται να είναι ανοιχτό σε ό,τι αφορά στον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023.

Οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι είχαν εκλεγεί από τον πρώτο γύρο το 2019 εμφανίζουν μια αυξημένη δυναμική και φαίνεται να επανεκλέγονται ξανά από την πρώτη Κυριακή, ενώ οι περιφερειάρχες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας φαίνεται πως θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο.

Πάντως, αναφορικά με την Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με την έρευνα ο Σταύρος Αρναουτάκης καταγράφει μια πολύ σημαντική πτώση ποσοστών αφού στις εκλογές του 2019 εκλέχθηκε από τον 1ο γύρο με ποσοστό 60,82% ενώ ενώ στην έρευνα καταγράφει ποσοστό 48,5%.

"Sponsored links"

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της έρευνας αφορούν στη δυναμική του πρώτου γύρου και δεν αποκλείουν να υπερψηφιστεί ένας από τους εν ενεργεία περιφερειάρχες στον δεύτερο γύρο, καθώς η εκλογική μάχη εκεί καθορίζεται από πολλούς παράγοντες και συμμαχίες.

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο της έρευνας είναι ότι κάθε Περιφέρεια αντιμετωπίζει διαφορετικά προβλήματα. Για παράδειγμα στη Δυτική Μακεδονία το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία και προφανώς σχετίζεται άμεσα με τη διακοπή λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων. Αντιθέτως, στην Αττική τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η ακρίβεια, η εγκληματικότητα και η ρύπανση. Στο Βόρειο Αιγαίο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το μεταναστευτικό και στο Νότιο Αιγαίο η Υγεία.

Σε όλες τις περιφέρειες η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει περισσοτέρους πόρους, ορισμό θητειών, ένα μέρος της φορολογίας να πηγαίνει απευθείας στην Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης να μην εκφράζει αυστηρά τον κομματικό του φορέα.

Έρευνα Περιφέρειες

Έρευνα Περιφέρειες

Αναλυτικά η έρευνα:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live