Έρευνα: Στον πάτο της Ευρώπης η Ελλάδα στις δημοκρατικές ελευθερίες εν καιρώ πανδημίας

Κανένα σχόλιο

Δεν κολακεύει την Ελλάδα η έρευνα που δημοσίευσε την Τετάρτη ο Guardian για την παραβίαση των δημοκρατικών ελευθεριών στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε από το Iνστιτούτο Varieties of Democracy αφενός αναδεικνύει το σχετικό χάσμα που υπάρχει μεταξύ δυτικής και ανατολικής Ευρώπης (οι όροι είναι απολύτως γεωγραφικοί) και αφετέρου δείχνει ότι στην Ελλάδα οι δημοκρατικές ελευθερίες παραβιάστηκαν ουκ ολίγες φορές από το Μάρτιο του 2020 και μετά.

Πιο συγκεκριμένα στο σχετικό χάρτη, οι χώρες με τις λιγότερες παραβιάσεις απεικονίζονται με μπλε και οι χώρες με τις περισσότερες με κόκκινο. Η Ελλάδα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς, βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο μεταξύ 12 χωρών για τις οποίες μελετήθηκαν στοιχεία και καταγράφει χειρότερες επιδόσεις από τη γειτονική Βουλγαρία που δεν είναι πρότυπο φιλελεύθερου κράτους.

"Sponsored links"

Έρευνα: Στον πάτο της Ευρώπης η Ελλάδα στις δημοκρατικές ελευθερίες εν καιρώ πανδημίας
 GUARDIAN

Οι χειρότερες παραβιάσεις παρατηρήθηκαν και καταγράφηκαν στη Σερβία όπου, μεταξύ άλλων, στοχοποιήθηκαν πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες άσυλο. Σ’ αυτές τις κατηγορίες πληθυσμού απαγορεύτηκε η έξοδος από τα κέντρα κράτησης για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η έρευνα ανέδειξε επίσης το γεγονός ότι κάποιες από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης με ιστορικό προηγούμενο στις παραβιάσεις δημοκρατικών ελευθεριών η πανδημία αποτέλεσε πρόφαση για περαιτέρω αντιδημοκρατικά μέτρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Σλοβενία, η κυβέρνηση της οποίας έσπευσε να αλλάξει επί τα χείρω την περιβαλλοντική νομοθεσία της και να βάλει περιορισμούς, νομικούς και οικονομικούς, στη δράση αναγνωρισμένων ΜΚΟ.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live