20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Έρευνες στην Κρήτη για διασυνδέσεις αστυνομικών με την Χρυσή Αυγή

Ημερομηνία:

Στην Κρήτη βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που διενεργεί κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας έρευνες για την πιθανή… διασύνδεση ένστολων με την Χρυσή Αυγή.

Η κάθοδος των «αδιάφθορων» στην μεγαλόνησο ήταν κάτι που ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί δεδομένου ότι γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη την Επικράτεια μετά από καταγγελίες αλλά και πληροφορίες που έχουν φθάσει στην διάθεση της υπηρεσίας για την συμπεριφορά συγκεκριμένων αστυνομικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν διενεργηθεί έρευνες σε συγκεκριμένους ένστολους, στο Ηράκλειο. Σε μία περίπτωση η έρευνα έγινε σε αστυνομικό που υπηρετεί εκτός έδρας. Η έρευνα του κλιμακίου της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις του νησιού. Πάντως, το κλίμα των τελευταίων ημερών έχει ωθήσει αστυνομικούς που πρόσκεινται στην Χρυσή Αυγή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις και στα λεγόμενα τους, στις συνομιλίες τους στα τηλέφωνα και κυρίως στις αναρτήσεις τους στο Facebook.
Σβήνουν στοιχεία

Την τελευταία εβδομάδα και κυρίως από το Σάββατο οπότε και είχαμε τις καταιγιστικές εξελίξεις με τις συλλήψεις ακόμα και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ορισμένοι διέγραψαν σχόλια που είχαν αναρτήσει υπέρ της Χρυσής Αυγής αλλά και φίλους που είναι μέλη του κόμματος προκειμένου να «σβήσουν» κάθε ίχνος που να τους συνδέει ακόμα και με έμμεσο τρόπο με την Χρυσή Αυγή, φοβούμενοι φυσικά τις συνέπειες.

Ωστόσο όλο αυτό το κλίμα, είναι λογικό να έχει δημιουργήσει αναταραχή στους κόλπους και της τοπικής ΕΛ.ΑΣ καθώς αρκετοί είναι οι ένστολοι που μιλούν για «κυνήγι μαγισσών», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ορισμένοι συνάδελφοι τους, εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες, καταφεύγουν στις τακτικές των «πισώπλατων μαχαιρωμάτων», στοχοποιώντας ακόμα και αστυνομικούς που δεν έχουν καμία ιδεολογική επαφή με το συγκεκριμένο κόμμα.

Πηγή:www.reporter.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ