«Έρχεται μπλακ άουτ, δεν ξέρουμε πότε» – Η Αυστρία προετοιμάζεται με ασκήσεις

Κανένα σχόλιο

Η κυβέρνηση της Αυστρίας δήλωσε έτοιμη για πιθανό μπλακ άουτ λόγω της ενεργειακής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη.

«Το ερώτημα δεν είναι αν έρχεται μπλακ άουτ, αλλά πότε θα έρθει», δηλώνει η υπουργός Άμυνας Κλαούντια Τάνερ, καθώς ότι η χώρα προετοιμάζεται εντατικά για το ενδεχόμενο μιας εκτεταμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Αναφερόμενη στον πόλεμο της Ουκρανίας, η Τάνερ τονίζει ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν συνομιλίες στο παρασκήνιο και να πέφτει το βάρος στη διπλωματία. Την ίδια στιγμή, η επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Bundestag Μαρί-Άγκνες Στρακ-Τσίμερμαν κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση ότι «δεν έχει στρατηγική» στο θέμα της Ουκρανίας.

"Sponsored links"

Σε συνέντευξή της στην γερμανική Welt, η Τάνερ εξηγεί τα μέτρα που λαμβάνει η αυστριακή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως αναφέρει, διεξάγονται τακτικά ασκήσεις ετοιμότητας, ενώ μέχρι το 2025 θα πρέπει να επενδυθούν συνολικά 180 εκατομμύρια ευρώ στην επέκταση 100 «αυτοδύναμων» στρατώνων, οι οποίοι θα διαθέτουν ενεργειακή επάρκεια τουλάχιστον δύο εβδομάδων. Δώδεκα στρατόπεδα θα έχουν ρόλο-κλειδί σε περίπτωση κρίσης, ώστε να μπορούν να αποτελέσουν σημεία επαφής για τα σώματα ασφαλείας και τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας.

«Πόλεμος φθοράς στην Ουκρανία»

Η Τάνερ κάνει ακόμη λόγο για «πόλεμο φθοράς» στην Ουκρανία και εκφράζει την εκτίμηση ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις θα περιοριστούν πιθανόν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προκειμένου να γίνουν οι προετοιμασίες για μια νέα επίθεση την άνοιξη και, σχολιάζοντας τα σενάρια περί παρασκηνιακών διεργασιών για ενδεχόμενες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

«Είναι σημαντικό να γίνονται συνομιλίες στο παρασκήνιο και να πέφτει το βάρος όλο και περισσότερο στη διπλωματία», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «μπορεί κανείς να το δει αλλιώς, ότι η Δύση, η οποία εδώ και μήνες στηρίζει την Ουκρανία με εξοπλισμούς και δισεκατομμύρια ευρώ, πρέπει να συνεργαστεί με το Κίεβο προκειμένου να προσδιοριστεί το όριο αυτού του πολέμου και το πότε θα είχε νόημα να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις σε κατάλληλο πλαίσιο», αναφέρει.

Την ίδια στιγμή, η επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Bundestag Μαρί-Άγκνες Στρακ-Τσίμερμαν (FDP), σε συνέντευξή της στο Δίκτυο RND χαρακτηρίζει «όχι μόνο ακατανόητη αλλά και τρομακτικά κοντόφθαλμη» την άρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς να παραδώσει άρματα μάχης στην Ουκρανία και απορρίπτει τα επιχειρήματα περί υπερβολικής πρόκλησης για τη Ρωσία.

«Προφανώς το ρωσικό αφήγημα λειτουργεί και αποτρέπει κάποιους στην καγκελαρία από το να παραδώσουν τα απολύτως απαραίτητα άρματα. Όποιος εκφράζει δήθεν ανησυχία ότι έτσι θα υπερβαίναμε μια κόκκινη γραμμή έναντι της Ρωσίας, διηγείται την ιστορία του επιτιθέμενου και όχι αυτήν του θύματος», λέει η κυρία Στρακ-Τσίμερμαν και υποστηρίζει ότι οι σύμβουλοι του κ. Σολτς «δεν σκέφτονται στρατηγικά».

«Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία δεν έχουμε στρατηγική. Αυτό είναι το πρόβλημα. Το να αντιδράς μόνο στις εκκλήσεις της Ουκρανίας για βοήθεια, δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη στρατηγική», τονίζει η φιλελεύθερη πολιτικός, που ασκεί κριτική στον Γερμανό καγκελάριο για τη δήλωσή του ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται η συνεργασία με τη Ρωσία μετά τον πόλεμο.

«Ο Πούτιν είναι εγκληματίας πολέμου, τρομοκράτης και δολοφόνος» και γι’ αυτό δεν θα είναι για τις επόμενες δεκαετίες εφικτή μια φυσιολογική σχέση με τη Ρωσία.

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live