15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έρχεται το 8ο φεστιβάλ κρητικής κουζίνας – Το πρόγραμμα και οι παράλληλες εκδηλώσεις

Ημερομηνία:

Ο σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδού, πραγματοποιούν το ετήσιο αντάμωμα των συλλόγων το «8ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας», την Κυριακή 7 Αυγούστου στο Αβδού Πεδιάδος Ηρακλείου και ώρα 19:00.

Με είσοδο ελεύθερη, τα μέλη και οι φίλοι των συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά:

  • Παραδοσιακά μαγειρέματα, που αναδεικνύουν την αυθεντική διατροφική και κοινωνική παράδοση του τόπου μας.
  • Μουσικά ακούσματα από τoυς: Νίκο Πρινιωτάκη: Βιολί, Δημήτρη Νικάκη: Λαούτο, Νίκο Ραπανη: Κιθάρα, Δημήτρη Δελή: Νταούλι και Παναγιώτη Βασιλάκη: Λαούτο
  • Παρουσίαση παραδοσιακών Κρητικών χορών από τη Σχολή Παραδοσιακών Χορών Ευαγγελία Βεζυρακη (Σητεία) και τον Λαογραφικό όμιλο «Λάζαρος και Μανόλης Χνάρης»

Παράλληλες εκδηλώσεις

  • Παράδοση είναι όσα παραδίνουμε στις επόμενες γενιές και κυρίως στα παιδιά, τα οποία μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό και τις ρίζες τους. Γι’ αυτό, μια χαρούμενη «ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΤΣΑ» θα περιμένει τους μικρούς μας επισκέπτες, όπου με την καθοδήγηση παιδαγωγών αλλά και γιαγιάδων από διάφορους συλλόγους, θα φτιάξουν παραδοσιακές συνταγές.
  • Παρουσίαση Καλαθοπλεκτικής από την κυρία Μαρία Καλεντάκη.

Ο σύλλογος «ευχαριστεί θερμά όλους τους συλλόγους για τη συμμετοχή τους. Επίσης, θα θέλαμε να εκφράσουμε την εκτίμηση μας σε όλους αυτούς που στέκονται δίπλα μας, αρωγοί στην οργάνωση αυτής της εκδήλωσης. Χίλια καλώς να σμίξουμε».

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Λένα Ηγουμενάκη (Στοιχεία Επικοινωνίας: τηλέφωνο 6908863716 και email: cretancuisinefestival@gmail.com).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ