18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

“Έσπασαν” τα ισόβια για τον 76χρονο από τα Μαρεδιανά Κισάμου – Τι λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης

Ημερομηνία:

Σε 20 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 76χρονος που σκότωσε με κυνηγετικό όπλο τον γαμπρό του στις 16-8-2011 στα  Μαρεδιανά Κισσάμου.  Μία υπόθεση που είχε αναστατώσει την τοπική κοινωνία.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης ολοκληρώνοντας μία ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε τρείς ημέρες, αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου κατά πλειοψηφία (4-3) σπάζοντας με την απόφασή του την πρωτόδικη ποινή των ισοβείων.

Συνήγοροι Υπεράσπισης του κατηγορουμένου ήταν, ο Ανδρέας και ο Αλέξης Αναγνωστάκης.

Ο Ανδρέας Αναγνωστάκης δήλωσε:

“Ηταν μία πολύ δύσκολη υπόθεση. Kράτησε 3 ημέρες. H πρωτόδικη ποινή ήταν ισόβεια κάθειρξη.  Έσπασε η ποινή αυτή.  Aναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, κατά πλειοψηφία 4-3.  Η απόφαση θα πάει στον Αρειο Πάγο. Kαι όπου αλλού χρειαστεί, μέχρις ότου δικαιωθεί πλήρως ο εντολέας μας”.

Ο  Αλέξης Αναγνωστάκης, έκανε λόγο για “σκληρή και επίπονη δίκη”:

“Μέσα απ’ αυτήν αναδείχθηκαν όλες οι πτυχές ενός γεγονότος, που συγκλόνισε την περιοχή. Τα ισόβια έσπασαν.  Εγιναν αποδεκτοί οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου, ότι  είχε πρότερο έντιμο βίο.  Ο κατηγορούμενος είναι μία τίμια μορφή της επαρχίας Κισσάμου. Αποδείχθηκε αυτό στο δικαστήριο”.

Το έγκλημα έγινε τον Αύγουστο του 2011 στα Μαρεδιανά Κισσάμου.  Η κόρη του 76χρονου ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.  Εμεναν στα Χανιά.

Την 12-8-2011 κατέφυγε στο πατρικό της σπίτι στα Μαρεδιανά.  Μαζί με το 2 μηνών βρέφος της. Ο σύζυγος της πήγε στα Μαρεδιανά, την 15-8-2015.  Προσπάθησε να αρπάξει το βρέφος από το σπίτi, ώρα 00.20 της 16-8-2011.

Ελαβαν χώρα  θορυβώδη επεισόδια.  Κατά την διάρκεια αυτών, ο πατέρας της συζύγου πυροβόλησε τέσσερις φορές και σκότωσε τον 32χρονο.

Σχεδόν  αμέσως,  παραδόθηκε στην αστυνομία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεσανατολικό: Όλα έτοιμα στο Ισραήλ για την ισοπέδωση της Γάζας, με τη Δύση σε ρόλο… θεατή

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να κλιμακώσει τον καταστροφικό πόλεμο στη Γάζα, έχοντας...

Η Sophia, το ρομπότ, έρχεται στην Κρήτη και θέλει να πάει στην Κνωσό!

Η Sophia, το πιο εξελιγμένο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον...

Μονοφάτσι: «εκρηκτικό» το κλίμα ανάμεσα σε μέλη οικογενειών, ασφυκτικές πιέσεις για «σασμό»

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Μεγάλος αναβρασμός φέρεται να επικρατεί τον τελευταίο...