20.8 C
Chania
Monday, March 24, 2025

Έτος Μίκη Θεοδωράκη: Έρχεται βιογραφική ταινία για τον σπουδαίο συνθέτη

Ημερομηνία:

Το 2025, που έχει ανακηρυχθεί Έτος Μίκη Θεοδωράκη από το Υπουργείο Πολιτισμού, θα σηματοδοτηθεί από μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη.

Η εταιρεία παραγωγής Tanweer ανακοίνωσε επίσημα την προετοιμασία μιας βιογραφικής ταινίας, η οποία θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη συναρπαστική πορεία του Μίκη Θεοδωράκη. Τη σκηνοθεσία της ταινίας αναλαμβάνει η Εύα Νάθενα, γνωστή από την κινηματογραφική μεταφορά της Φόνισσας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το καστ, τον σεναριογράφο, την έναρξη των γυρισμάτων ή την ημερομηνία πρεμιέρας.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Tanweer:

«Μπαίνοντας στο 2025, που ανακηρύχθηκε από το ΥΠ.ΠΟ. ως έτος Μίκη Θεοδωράκη, η Tanweer, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, ανακοινώνει την απόκτηση των δικαιωμάτων, για την παραγωγή κινηματογραφικής ταινίας βασισμένης στη ζωή και το έργο του μεγάλου μας συνθέτη σε σκηνοθεσία Εύας Νάθενα».

Θυμίζουμε ότι η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα με πρωταγωνίστριες την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και την Μαρία Πρωτόπαππα, ήταν η πρόταση της Ελλάδας για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας φέτος, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μπει στην shortlist των βραβείων.

Πριν δύο περίπου μήνες, η Tanweer κυκλοφόρησε την κινηματογραφική βιογραφία του Στέλιου Καζαντζίδη «Υπάρχω» με τον Χρήστο Μάστορα στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία έχει σπάσει τα ταμεία του εγχώριου box office, ξεπερνώντας μέχρι τώρα τα 800.000 εισιτήρια.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρθρο Ντ. Μπακογιάννη: “Πολιτικοί όπως πολίτες”

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αίτημα για δικαιοσύνη είναι πάνδημο....

Ρέθυμνο: Κακουργηματικές διώξεις σε τρία άτομα για κύκλωμα ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν όπλα και χρήματα

Κακουργηματικές διώξεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών άσκησε...

Τέμπη: Όταν η συγκάλυψη δια της φυγομαχίας αποκαλείται… γενναιότητα

Του Γιάννη Μυλόπουλου * Εκείνο που δεν μπορούμε να μην...