21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Έφηβος «έδωσε» τον πατέρα του στο FBI για την εισβολή στο Καπιτώλιο: “Αισθάνομαι όμως κάπως ένοχος” | Βίντεο

Ημερομηνία:

Στις 19 Ιανουαρίου, ο Guy Reffitt, ένας από τους εισβολείς στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, απείλησε τα παιδιά του πως θα τα σκοτώσει εάν τον κατέδιδαν στο FBI. «Οι προδότες πυροβολούνται», είπε ο 48χρονος ακροδεξιός στον γιο και την κόρη του.

Ωστόσο, ο 18χρονος Jackson Reffitt, δεν δίστασε να πληροφορήσει τους ομοσπονδιακούς αστυνομικούς για την εμπλοκή του πατέρα του στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Ουάσιγκτον και μάλιστα δηλώνει πως θα το ξανάκανε.

Ο Jackson Reffitt μίλησε στο Fox 4 για την «ηθική υποχρέωση» που είχε.

«Ήταν η ηθική μου πυξίδα […] να κάνω, όχι μόνον ό,τι πίστεψα πως θα προστάτευε την οικογένειά μου, αλλά και τον ίδιο τον μπαμπά μου», είπε χαρακτηριστικά. «Θα το έκανα ξανά», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Jackson Reffitt επιβεβαίωσε πως ο πατέρας του αποτελεί μέλος ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης.

«Η αστυνομία θα μπορούσε να έρθει σε οποιαδήποτε στιγμή -σε κακιά στιγμή- και ο μπαμπάς μου θα μπορούσε να ανοίξει πυρ», τόνισε.

«Θα έλεγα ότι λυπάμαι, αν και δεν πιστεύω πως είμαι εγώ που τον έβαλα σε μια τέτοια κατάσταση. Αισθάνομαι όμως κάπως ένοχος».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...