17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Έφυγαν οι Βρετανοί δερβέναγες από τα Χανιά – Στο νοσοκομείο παραμένει ο ξυλοδαρμένος Χανιώτης

Ημερομηνία:

Για ακόμη μια φορά Δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε.

Η ιατροδικαστική έκθεση τελικώς, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, δε δόθηκε, το Δικαστήριο έδωσε αναβολή και οι δύο Βρετανοί στρατιώτες οι οποίοι δίχως αφορμή και αιτία έστειλαν στο νοσοκομείο τον 37χρονο Χανιώτη Παντελή Σαπουνάκη, έφυγαν έλευθεροι, μπήκαν στο πλοίο και αποχώρησαν για άγνωστο προορισμό.

Εξοργισμένοι οι συγγενείς και οι φίλοι του θύματος μιλούν για κωλυσιεργεία εκ μέρους του ιατροδικαστή, ενώ αναφέρουν ότι δεχθήκανε πιέσεις ώστε να μην προχωρήσουν σε μηνήσεις. Καταγγέλλουν επίσης την εριστική συμπεριφορά των αξιωματικών του βρετανικού στρατού που δεν επέτρεπαν στην αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και τονίζουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν.

Διαβάστε δηλώσεις:

– Σύζυγος θύματος ξυλοδαρμού: “Νοιώθω αδικία. Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε”

– Γ. Σαπουνάκης: “Υψηλά ιστάμενοι προσπαθήσανε να κουκουλώσουνε το θέμα”

– Αν. Μανουσάκης: Δεχθήκαμε πόλεμο. Οι αξιωματικοί τους ήταν εριστικοί με τους αστυνομικούς, δεν τους άφηναν να ανέβουν στα λεωφορεία

– Νεκ. Κοκολαντωνάκης: Δεν είναι μόνο οι τραμπουκισμοί, ασκήσεις και βολές γίνονται πάνω από τα κεφάλια μας

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ