Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης Μάντακας

Κανένα σχόλιο

Ενας άνθρωπος με σημαντική προσφορά στα Χανιά έφυγε από τη ζωή.

Ο Γιάννης Μάντακας υπήρξε σημαντικός συλλέκτης φωτογραφικού κυρίως υλικού από τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας από τα οποία προέκυψαν και εκδόσεις οπως το Ιστορικό Λαογραφικό Ανθολογίο (Α και Β τομος) ενώ σημαντική ηταν και η έκδοσή του για τον Μακεδονικό Αγώνα.

Υπήρξε επίσης πρωτοστάτης στην ίδρυση του Β’ Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στο οποίο ειχαν συγκεντρωθει κειμήλια καθώς και ιστορικά αρχεία μεγαλης αξίας τα οποία του ειχαν εμπνευστεί γνωστές οικογένειες της πόλης μας.

Ο Γιαννης Μάντακας είχε τιμηθει για την προσφορά του στην πόλη με εκδήλωση τον Αύγουστο του 2019.

Ο Ιωάννης Μάντακας θα κηδευθεί την Τετάρτη 19 Μαϊου στο στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά οπου και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία ενώ θα ταφεί στο εκεί κομητήριο.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live