14.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Βάμου Στέλιος Μιχελάκης

Ημερομηνία:

Ο Στέλιος Μιχελάκης έφυγε από τη ζωή σπέρνοντας τη θλίψη στην κοινωνία των Χανιων. Υπηρξε ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος, ένας εξαίρετος γεωπόνος και ένας ενεργός πολίτης που είχε αφοσιώσει μεγάλο κομμάτι της ζωής του στην αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, είχε διατελέσει Δήμαρχος Βάμου την περίοδο 2003 με 2007 και Αντιδήμαρχος Αποκορώνου την περίοδο 2011 με 2014.

Ακολουθούν σχετικά συλληπητήρια τηλεγραφήματα:

Ψήφισμα Δήμου Αποκορώνου

Μετά την θλιβερή είδηση για τον θάνατο του Στυλιανού Μιχελάκη, επί σειρά ετών  ασχολούμενο ενεργά με τα κοινά της Επαρχίας Αποκορώνου, του Δήμου Βάμου όπου διετέλεσε και Δήμαρχος τα έτη 2003 έως 2007  και στην πορεία  ως Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος επί Δημαρχίας Γρηγορίου Μαρκάκη,Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών, σήμερα Τετάρτη 26 Μαΐου και ώρα 12:00μμ με 13:00 μμ σε έκτακτο Δια περιφοράς (τηλεφωνικό) Δημοτικό Συμβούλιο λόγω των συνθηκών του covid 19, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου αποφασίζει ομόφωνα τα εξής :

1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος

2. Να καταθέσει αντί στεφάνου το ποσό των χιλίων (1.000) Ευρώ για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αποκορώνου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό του για την πολυετή και ακούραστη  προσφορά του στον τόπο μας.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης

Σήμερα έφυγε από ανάμεσά μας ο Στέλιος Μιχελάκης, ένας περήφανος Αποκορωνιώτης, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Βάμου (2003-2007) και Αντιδήμαρχος Αποκορώνου (2011-2014).

Υπήρξε σεμνός, ταπεινός, άνθρωπος του διαλόγου και της συναίνεσης και ιδιαίτερα αγαπητός απ’όλους μας. Πέρα από την ενασχόλησή του με αυτοδιοικητικά, ο Στέλιος Μιχελάκης ασχολήθηκε επισταμένα επί χρόνια με τα γεωργικά ζητήματα του τόπου μας, έγινε διδάκτορας γεωπόνος με ειδίκευση στην ελαιοκομία, απασχολούμενος επί χρόνια σε έρευνες για τους μύκητες που προσβάλλουν τον ελαιόκαρπο, μεταξύ των οποίων και ο δάκος.

Υπήρξε συνεργάτης του ΣΕΔΗΚ (Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης) επί σειρά ετών και ασχολήθηκε ποικιλοτρόπως με τα ζητήματα του Αποκόρωνα, συμβάλλοντας στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς επιμελούμενος τη συλλογή «Μαντινάδες – Ρίμες – Ριζίτικα και Ποιήματα για τον Αποκόρωνα», την οποία εξέδωσε ο Δήμος Αποκορώνου το 2019. Θεωρώ ότι ο Στέλιος Μιχελάκης είχε να προσφέρει πολλά ακόμα στον Αποκόρωνα που αγαπούσε, ενώ ο απροσδόκητος θάνατός του, έκανε τον τόπο μας φτωχότερο και το κενό που άφησε δυσαναπλήρωτο.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Αποκορώνου Σταμάτης Σγουράκης

“Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας σημαντικός από Αποκορωνιότης.

Ο Στυλιανός Μιχελάκης.

"google ad"

Άνθρωπος της αυτοδιοίκησης. Δήμαρχος του Δήμου Βάμου και μετέπειτα αντιδήμαρχος στο Δήμο Αποκορώνου με τεράστια συμβολή.

Άνθρωπος της συμμετοχής και της προσφοράς.

Άνθρωπος της επιστήμης και της έρευνας.

Ο γεωπόνος που πάντα πρόθυμος συνέβαλε με τις γνώσεις του σε κάθε προσπάθεια επιμόρφωσης του αγροτικού κόσμου.

Ο οικογενειάρχης.

Ο άνθρωπος που κανείς δεν μπορούσε να του καταλογίσει κάτι μεμπτό.

Συνεργάτης και φίλος μου για πάρα πολλά χρόνια. Συνοδοιπόρος και σύντροφος στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Αποκόρωνα. Έτοιμος πάντα με το χαμόγελο και την ηρεμία του για προσφορά.

Ήταν ένα θλιβερό νέο για όλους μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια του.

Στέλιο Μιχελάκη θα σε θυμόμαστε πάντα. Αιωνία σου η μνήμη.”

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά 

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα του θανάτου του πρώην δημάρχου Βάμου Στέλιου Μιχελάκη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

“…Η είδηση θανάτου του πρώην Δημάρχου Βάμου και μετέπειτα Αντιδημάρχου του Καλλικρατικού Δήμου Αποκορώνου γέμισε με θλίψη την κοινωνία των Χανίων και ιδιαίτερα του Αποκόρωνα . Η μακρόχρονη πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , απ’ όποια θέση κι αν την υπηρέτησε, χαρακτηρίστηκε από την ευγένεια,την πραότητα, την ανιδιοτέλεια και την κοινωνική προσφορά, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση φίλων και πολιτικών αντιπάλων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και στους οικείους του…”

H εφημερίδα μας εκφράζει τα συλληπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...