Έφυγε ο γιατρός Μιχάλης Σταματάκης

Κανένα σχόλιο

Γνωστός σε όλους ο γιατρός και σκόρπισε θλίψη η είδηση του θανάτου του στους Χανιώτες ειδικά όμως σε όσους τον ήξεραν πιο καλά από την πλευρά του συνεπούς αγωνιστή της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού. Σε όσους τον γνώριζαν ως Άνθρωπο, ως Αγωνιστή, ως Επιστήμονα.

Ως Άνθρωπος ο Μιχάλης Σταματάκης με την υπερήφανη ψυχή που κουβαλούσε, καταλάβαινε τους πάντες και συνέπασχε μαζί τους. Όλη του η ζωή εχαραχτηρίζετο από έναν έντονο ανθρωπισμό, από λεπτές ευαισθησίες για το Λαό μας για τους μη έχοντες. Σκοπό της ζωής του είχε θέσει την προσφορά.

Ως Αγωνιστής ο Μιχάλης Σταματάκης στρατεύτηκε άδολα, χωρίς υστεροβουλίες και συμφεροντολογικές σκοπιμότητες, στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, από την ίδρυσή του. Εμπνευσμένος από την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη στελέχωσε τον βασικό αρχικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά και έδωσε όλο του τον εαυτό, στην υπόθεση της Αλλαγής την οποία πίστεψε, γι’ αυτό και πρόσφατα έζησε μεγάλη απογοήτευση, με όσα βιώνουμε…

"Sponsored links"

Ο Μιχάλης Σταματάκης ήταν και εξαίρετος επιστήμονας, γιατρός ορθοπεδικός, τις υπηρεσίες του προσέφερε πολλές φορές χωρίς να πάρει χρήματα. Η προσφορά ήταν η ζωή του.

Για τον Μιχάλη Σταματάκη θα μπορούσα να γράφω για ώρες τόσες πολλές αναμνήσεις που έχω από τις τόσες ενδιαφέρουσες συζητήσεις, από τις τόσο ενδιαφέρουσες αγωνιστικές παρουσίες.

Ένα όμως είναι η ουσία και το μήνυμα – δίδαγμα που αφήνει ο Άνθρωπος , ο Επιστήμονας, ο Αγωνιστής στο πέρασμά του απ’ τη ζωή είναι αυτό της άδολης προσφοράς προς υλοποίηση των μεγάλων ιδανικών.

Ουδέποτε ο Μιχάλης Σταματάκης δέχτηκε, οφίτσιο, ή θέση την οποία εξάλλου, μπορούσε να διεκδικήσει δικαιωματικά.

Πάντα με το χαμόγελο, με την αισιοδοξία, με την πίστη, προχωρούσε αταλάντευτος.

Τελευταία απογοητεύτηκε, αλλά πάλι εύρισκε μια νότα αισιοδοξίας, παρά το ότι είχε ταλαιπωρηθεί με την υγεια του.

Μιχάλη συγχώρεσέ με που δεν ήλθα να σε δω, παρά την πριν φύγεις υπόσχεση μου. Στερήθηκα την όμορφη συντροφιά σου. Θα σε θυμάμαι πάντα με το χαμόγελο, με τον αγωνιστικό καθαρό σου λόγο.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά και ιδιαίτερα στην σύντροφο της ζωής σου.

Νίκος Αγγελάκης

"Sponsored links"

Σ.Σ.: Ο εκλιπών ήταν 85 ετών. Κηδεύτηκε χθες στις 4:00 μ.μ. στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου και ετάφη στο κοιμητήριο του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου στο Καμπάνι Ακρωτηρίου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκέπασε.

Καλό σου ταξίδι.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live